4 motive de ce nu slăbești. Vezi dacă nu cumva îți sabotezi dieta

Ai început o cură de slăbire, a mers bine o perioadă după care te-ai oprit din a da jos din kg sau nu mănânci mult, îți calculezi caloriile și totuși te îngrași. E posibil să faci una sau mai multe dintre următoarele greșeli prin care să te sabotezi fără să-ți dai seama.

sursa: rebeldietitian.us

sursa: rebeldietitian.us

4 moduri în care îți sabotezi cura de slăbire

1. Nu iei în calcul băuturile

Te abții de la tot felul de alimente care îngrașă dar nu ții cont de asta când vine vorba despre băuturi. Cu alte cuvinte, bei o groază de calorii. Și aici nu mă refer la toate băuturile pe bază de cafea, capuccino, mocaccino și ce s-a mai inventat, la băuturi carbogazoase sau nu din comerț, pline de zahăr și de conservanți și coloranți, dar inclusiv la fresh-uri și smoothie-uri făcute acasă, în special cele din fructe, care e adevărat că sunt sănătoase dar au și foarte multe calorii și fructoză, adică tot glucide. Ele trebuie luate în calcul ca orice altă masă, atunci când vă calculați aportul caloric.

2. Nu bei suficientă apă

Și, dacă tot vorbim despre băut, deshidratarea este o altă problemă majoră și foarte larg răspândită a persoanelor care se confruntă cu variații de greutate. Pe lângă faptul că hidratarea insuficientă va afecta toate procesele din organism, fiindcă fiecare celulă are nevoie de apă pentru a funcționa corect, o altă problemă majoră care apare e că vom avea tendința și să mâncăm mai mult pentru că, oricât de incredibil ar părea, de cele mai multe ori confundăm foamea cu setea. Adică mâncăm când, de fapt, corpul nostru ne cere apă. Soluția, în acest caz, este ca, atunci când vă e foame, să beți o cană cu apă și să așteptați. Dacă după jumătate de oră vă mai este foame, mâncați.

În plus, dacă afară este cald sau aveți activitate fizică mai intensă, atunci aveți nevoie de mai multă apă. Ideal este să aveți la voi în permanență apă sau ceai și să beți câte puțin și constant pe parcursul zilei. Nu vă grăbiți, n-o dați peste cap, plimbați-o prin gură ca s-o amestecați bine cu salivă înainte de a înghiți. Doar așa vă veți hidrata pentru că, așa cum spune profesorul Gheorghe Mencinicopschi, doar că bei apă nu înseamnă și că te hidratezi.

3. Mânânci puține calorii dar nu ce trebuie

E adevărat că un biscuite poate avea tot atâtea calorii cât o bucată de friptură dar aportul caloric nu e totul. Contează și cât ține senzația de sațietate, aportul de glucide și grăsimi, mai ales dacă sunt din categoria celor sănătoase, și cel nutritiv. 100 de calorii goale nu vor face decât să fie transformate de organism din start în șuncă și-ți va fi foame aproape imediat iar lipsa de nutrienți va duce la carențe care vor declanșa pofte pentru anumite gusturi și apetit crescut. Am explicat pe larg AICI. Plus că unele alimente favorizează digestia, altele o îngreunează. Găsiți AICI lista mea de alimente și reguli de nutriție deșteaptă.

4. Mănânci prea puține calorii

Și dacă ai aport caloric insuficient nu e bine. Pe lângă faptul că poți declanșa probleme serioase de sănătate, nu vei face decât să-ți încetinești metabolismul fiindcă, în mod logic, reacția firească de autoapărare a organismului va fi să-și încetinească procesele pentru a supraviețui cu ce-i dai și să-și facă provizii. Sub formă de strat de grăsime, desigur. Așa se face că, la început, vei slăbi, apoi cura nu va mai da aceleași rezultate, nu vei avea energie pentru nimic și vei ajunge o slabă flască, fără masă musculară dar cu burtă și celulită.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

2 thoughts on “4 motive de ce nu slăbești. Vezi dacă nu cumva îți sabotezi dieta

Comments are closed.