Ce am mâncat ieri. Încă un exemplu de meniu complet pentru o zi

Tot ce vă prezint în articolele despre nutriție trebuie tradus în ceea ce mâncăm zilnic. Despre asta este vorba de fapt. Învățăm tot felul de lucruri pentru a ști ce să mâncăm în fiecare zi. Ca să vă fie mai ușor să faceți asta, din când în când, mi se pare util să spun concret ce mănânc eu într-o zi obișnuită.

POZA NOUA MEDIU

Înainte de exemplul de astăzi, reamintesc regulile de bază, scheletul pe care-mi construiesc meniul zilnic: 5 mese pe zi, 3 principale și 2 gustări, în general carbohidrați și fructe în prima parte a zilei și proteine seara.

Mic dejun

Într-un bol, am amestecat iaurt grecesc (10% grăsime), un kiwi și două banane tăiate felii și un pumn de migdale. Îmi place mult iaurtul cu fructe însă varianta bună nu e să le mâncăm pe cele din comerț, care sunt pline de conservanți, potențatori de arome, coloranți și zahăr, adică orice mai puțin fructe :)), ci să ni le facem singuri. Puteți folosi orice fructe vă plac.

Gustare

2 pere mari.

Prânz

Piept de curcan la grătar cu sos de roșii, anghinare, usturoi și condimente, cu salată de varză.

Gustare

Două felii de pâine integrală cu unt de arahide.

Cină

Păstrăv la grătar cu un sos de legume și condimente la grătar, după o rețetă învățată de la niște pescari din deltă și salată verde acrită cu lămâie.

Menționez din nou că nu dau toate cantitățile fiindcă ele depind de metabolismul fiecăruia și de câtă mișcare face. Bineînțeles că eu mănânc foarte mult după un antrenament intens.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.