3 lucruri simple pe care să le faci seara ca să ai o siluetă frumoasă

Să ții cură de slăbire sau să-ți schimbi stilul de viață, adică să-ți cureți dieta și să te apuci de mișcare, e greu pentru mulți. Am înțeles. Nici eu n-am făcut schimbarea totală peste noapte așa că nu sunt foarte drastică. 🙂 Puțină voință, însă, pentru a începe măcar schimbarea, se poate găsi și nu presupune un efort uriaș.

Consider că este mai important ca, odată pornit pe acest drum, să fie fără întoarcere decât să se facă un efort mare, din prima. Așa că propun pași mici. Schimbări minine, suportabile dar uriașe ca efect asupra sănătății și, mai ales, pentru a prinde gustul stilului de viață pe care vi-l propun. Adică unul în care să faceți și voi ceva pentru corpul vostru, nu doar să cereți zilnic de la el.

img_1780

Iar primul pas ar fi să vă faceți un ritual, seara, înainte de culcare, din aceste 3 obiceiuri. Garantez că în scurt timp se vor vedea efectele asupra siluetei și că vă veți dori să mai faceți încă un pas. 🙂

1. Mănâncă la cină alimente care stimulează metabolismul

Ultima masă să fie cu 4 ore înainte de culcare și să conțină alimente care stimulează arderile metabolice. Găsiți o listă AICI. În general, structura cinei să fie: carne slabă la grătar sau cuptor + legume proaspete, la grătar sau înăbușite + o salată simplă, adică fără dressing, crutoane, carne, ouă sau brânză și cu puțin ulei de măsline extravirgin.

2. Fă 10 minute de exerciții în timp ce te uiți la TV

Nu, nu este un capăt de țară. Vă veți obișnui repede cu asta. Plus că nu puteți invoca lipsa de timp. 🙂 Mai întâi 5 minute de exerciții funcționale cu propria greutate, cum ar fi cele de mai jos

și apoi 5 minute de stretching

care vă vor ajuta mult să vă relaxați și să aveți un somn liniștit și odihnitor, care va contribui la intensificarea proceselor metabolice deci și la slăbit.

3. Bea un pahar cu apă

În timpul nopții intervine deshidratarea, în primul rând fiindcă nu beți apă în acele ore în care dormiți. Un pahar cu apă înainte de culcare va combate acest efect. Se reduce, astfel, riscul de accidente vasculare și infarct, acesta din urmă producându-se foarte frecvent dimineața tocmai din cauza îngroșării sângelui ca urmare a deshidratării.

În plus, hidratarea corespunzătoare vă stimula absolut toate procesele organismului.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.