5 trucuri pentru cei care n-au timp sau chef de sport

Pentru mine, antrenamentele au devenit o rutină. Sunt la fel de naturale și indispensabile ca spălatul pe dinți. Desigur că n-am întotdeauna chef de ele și n-o să vă povestesc exaltată despre endorfine sau libertatea pe care o simt când alerg. E adevărat că antrenamentele de MMA sunt o relaxare psihică pentru mine, că abia le aștept și că au devenit indispensabile, fiind supapa mea de refulare săptămânală. Dar și eu, ca tot omul, am momente când parcă-mi cade cerul în cap la gândul că trebuie să mă antrenez.

De asemenea, îmi amintesc încă foarte bine cum eram convinsă că eu nu pot face antrenamente susținute, că am pierdut startul ăsta în viață și aproape mă resemnasem că n-am să am vreodată pătrățele pe abdomen. Nu am avut niciodată un țel din a fi sportivă, nu sunt și nici n-am fost vreodată, dar, în aceeași măsură, e adevărat că am pretenții mereu foarte mari de la mine în orice direcție, inclusiv în privința modului în care arăt. Și mereu mi-am spus că, dacă faptul că n-am picioare lungi nu-mi poate fi imputat mie, fundul lăsat și valuri de grăsime peste talia blugilor nu pot fi doar vina gravitației și a datelor din buletin.

sursa: facebook.com

sursa: facebook.com

Dincolo de aspectul fizic, însă, oricine trebuie să înțeleagă că a face mișcare este sănătate pură și că de asta depinde calitatea vieții tale dar, mai ales, a bătrâneții. Mai departe, este alegerea fiecăruia ce-și asumă pentru propria viață.

Chiar dacă ți se pare imposibil acum să faci din mișcare ceva la fel de indispensabil precum spălatul pe dinți, poți începe cu lucruri simple pentru a te mișca puțin mai mult. Despre asta este articolul ăsta.

Așadar, dacă nu ți-ai găsit încă motivația necesară pentru a face acest efort, poți totuși să transformi obiceiuri zilnice în moduri de făcut mișcare. Trucurile sunt foarte simple și nu necesită timp suplimentar. Iată 5 idei.

1. Dansează prin casă

Fie că îți pregătești hainele pentru a doua zi, că te îmbraci să pleci la serviciu sau pur și simplu faci ordine prin casă, pune-ți o muzică antrenantă și dansează prin casă în timp ce faci toate lucrurile astea banale. Mie îmi place la nebunie să dansez. Mi se întâmplă să pun o melodie care-mi place mult și să mă mișc de nebună prin casă și fără motiv. Doar așa, pur și simplu, ca să-mi îmbunătățesc starea de spirit. Iar dacă-l aud pe Enrique Iglesias cu Bailando chiar nu pot sta liniștită pe fund. :))

2. Fă curat prin casă ca și cum ar fi antrenament

În timp ce faci curățenie te miști, nu? Tratează această activitate ca pe o formă de antrenament. Adică fă-o în ritm alert și concentrează-te să încordezi cât mai mulți mușchi în timp ce dai cu mopul, de exemplu. Sau poți încerca să ștergi pe jos cu laveta folosindu-te de picior. Este un exercițiu excelent pentru coapse și fesieri.

3. Întinde-te dimineața și pe parcursul zilei

Este cea mai simplă formă de inițiere în stretching și de a-ți mai dezmorți mușchii. Dacă lucrezi mult la birou, ridică-te la fiecare 15 minute de pe scaun, mișcă-te puțin și întinde-te. De asemenea, încordează mușchii abdomenului și ai fundului de câte ori treci pe lângă oglindă. Nu înseamnă că vei face pătrățele pe abdomen și fund bombat, dar măcar își mai amintesc și mușchii cum e să stea și altfel decât flasci.

4. Exerciții simple în timp ce te uiți la TV

Am pus pe blog, și le găsești AICI, 3 exerciții la care nu ai altceva de făcut decât să stai. Fă-le cât poți de mult. Nu te deranjează cu nimic în timp ce te uiți la TV. La fel și exercițiile de stretching care îți vor îmbunătăți flexibilitatea mușchilor și a articulațiilor. Cum sunt acestea:

Dacă sunteți pregătiți să faceți puțin mai mult efort, puteți încerca acest antrenament pentru care nici nu trebuie să părăsiți canapeaua:

5. Mergi la cumpărături pe jos în ritm alert, nu mai lua liftul ci urcă pe scări

Cel mai simplu lucru pe care poți să-l faci este să nu te mai urci în lift, indiferent că ai ajuns seara acasă sau ești la mall. Urcă numai pe scări și fă-o în ritm tot mai alert. Este exercițiul meu cardio preferat. Te ajută să slăbești și face minuni pentru fund și abdomen.

De asemenea, schimbă-ți rutina de mers la cumpărături. Nu mai merge cu mașina. Găsește-ți un magazin mai aproape de casă și du-te pe jos. Dacă nu să faci jogging până acolo, măcar să mergi în ritm alert.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.