10 trucuri ca să-ți subțiezi talia fără efort

Am observat că articolele despre abdomen au cam cel mai mare succes de unde înțeleg că mai toată lumea își dorește un abdomen plat și frumos. Este adevărat, și am mai zis asta, că e cam cel mai greu de făcut și de întreținut, chiar și pentru cei care muncesc mult la asta.

POZA NOUA BLUG

Vorbesc acum, însă, pentru cei care nu visează la pătrățele. Astea chiar nu se pot obține stând pe canapea, îmi pare rău să vă anunț. :)) Pentru cei care vor să-și mai subțieze talia sau pentru cei care fac exerciții dar nu sunt suficient de mulțumiți de rezultate, iată câteva trucuri simple care vă ajută să mai scăpați de grăsimea din jurul taliei. Desigur că intensitatea efectelor este direct proporțională cu măsura în care le aplicați. Dacă vă mai și curățați dieta și mai faceți și exerciții, 6 pack-ul este doar la câteva luni distanță. Ba chiar și 8 pack-ul. :))

1. Bea apă

Renunță la sucurile îmbuteliate și bea apă câte puțin și constant pe tot parcursul zilei. În primul rând că te va ajuta să mănânci mai puțin.

2. Mănâncă puțin și des

Dacă reușești să te educi să nu sari niciodată peste micul dejun și să mănânci, în total, de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări, la distanță de 2-3 ore una de cealaltă, vei mânca mai puțin, per total, îți vei alimenta corpul fix atunci când are nevoie de energie plus că-ți vei stimula arderile metabolice. Este un pas uriaș cu efecte pe măsură pentru siluetă și sănătate deopotrivă.

3. Introdu în dietă alimentele care ard grăsimi

Da, există așa ceva! Ajută la arderea depozitelor de grăsime, pe de o parte, dar și a grăsimilor din alte alimente. Aveți AICI lista.

4. Mănâncă nuci și semințe

Treaba asta cu grăsimile e cu extreme. Pe de o parte le avem pe cele nesănătoase, care fac ravagii peste tot dar în special în jurul taliei, și, la extrema cealaltă, există grăsimile sănătoase care stimulează producția de insulină și de anumite enzime care se ocupă cu arderea grăsimilor.

5. Mănâncă fasole

Fasolea este o sursă nemaipomenită de fibre solubile despre care multe studii spun că reduc acumularea de grăsime viscerală. Pe lângă faptul că reglează digestia.

6. Bea ceai verde

Fie în loc de sucuri, fie chiar în loc de cafea. Despre modul în care ajută la arderea depozitelor rezistente de grăsimi dar și de ce este considerat plantă medicinală am vorbit pe larg AICI.

7. Cuvântul cheie este “nerafinat”

atunci când vorbim despre carbohidrați: făină, zahăr, orez etc. Exact ca-n cazul grăsimilor, carbohidrații răi îngrașă îngrozitor, cei buni ne ajută să avem o siluetă frumoasă și reglează digestia. Deci toate făinoasele să fie din făină integrală, orezul brun, roșu, basmati, negru și tot așa. Cât despre zahăr, aveți AICI toți înlocuitorii sănătoși și explicația de ce îndulcitorii artificiali pot să vă îngrașe. Pam pam 🙂

8. Folosește condimente

Piper sau, mai ales, ardei iute și derivatele. Sunt surse excelente de antioxidați și au compuși care stimulează arderile metabolice, deci de grăsimi.

9. Folosește la gătit ulei de cocos

Toate alimentele naturale exotice sunt pline de antioxidanți. Profesorul Mencinicopschi explică faptul că ăsta ar fi și motivul pentru care în acele zone incidența bolilor cardio-vasculare este minimă, spre inexistentă, în condițiile în care acestea reprezintă principala cauză de mortalitate pe glob. Și nici obezi n-o să prea vedeți prin părțile alea de lume.

Ulei de cocos, în special, conține trigliceride cu lanț mediu care, spre deosebire de cele cu lanț lung din grăsimea de origine animală, sunt preferate la metabolizat și nu ajung să fie depozitate. Plus că uleiul de cocos este rezistent la temperaturi foarte înalte deci este și foarte sănătos.

10. Mănâncă ciocolată neagră

Cu un conținut de peste 70% de cacao. Cacao este o adevărată minune a naturii, cu un conținut foarte ridicat de substanțe antioxidante și antiinflamatorii. Vă reamintesc faptul că și celulita este tot rezultatul unor procese de inflamație din organism.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

One thought on “10 trucuri ca să-ți subțiezi talia fără efort

  1. Mi-ar place foarte mult ca “invitatii” vostri, din platou, macar sa invete sa-si ascunda burdihanul, daca nu se apuca sa incerce macar “trucurile” ce le-ar mai diminua “monumentul ridicat in cinstea eroului cazut rusinos la datorie”. Eu ma simt jenat de lipsa lor de rusine atunci cand ii vad rascracarati sau de-a dreptul labartati pe fotoliile lor. Stiu ca te adresezi cu predilectie reprezentantelor sexului frumos si tare dar nu pot sa nu ma descarc si eu chiar daca stiu stiu ca e zadarnic. De unde nu e nici Dumnezeu nu cere. Scuze si succes in continuare.

Comments are closed.