Combinațiile alimentare care te ajută să slăbești

V-am tot vorbit despre faptul că o combinare proastă a alimentelor vă îngrașă și v-am dat și un tabel care să vă ajute să le evitați. Există însă și combinații alimentare care vă ajută să dați jos kilogramele în plus, adică anumite alimente potențează capacitatea altora de a arde grăsimile și a favoriza digestia.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Desigur că tot din cartea profesorului Gheorghe Mencinicopschi, “Și noi ce mai mâncăm”, vă spun toate astea, dumnealui fiind și autorul minunatului tabel al combinațiilor, pe care vi l-am tot dat. Așadar

3 combinații alimentare care te ajută să slăbești

1. Proteine cu legume

Am mai spus că legumele sunt singurele care nu au restricții la combinarea cu alte alimente. Ba chiar este recomandat să mâncați cât de multe puteți. Legumele au multe fibre, care ajută digestia și completează perfect proteinele, care au capacitatea de a da un impuls proceselor metabolice, fiindcă organismul face un efort mai mare pentru a le descompune.

Când spun proteine nu mă refer doar la cele de origine animală iar în categoria legumelor nu intră cartoful, pe care-l includem la surse de amidon. Foarte probabil știați deja asta dar nu strică să menționez. 🙂

2. Grăsimi animale cu zarzavat și salate

Verdețurile, ca să folosesc un termen acoperitor, conțin multe săruri minerale care au capacitatea de a favoriza scindarea lipidelor, adică descompunerea lor.

3. Leguminoase cu produse bogate în amidon

Leguminoasele au proprietatea de a crește valoarea biologică a proteinelor, spune profesorul Mencinicopschi, deci și efectele acestora asupra organismului vor fi mărite. Prin leguminoase înțelegem năut, linte, fasole, mazăre, soia, iar ca surse de amidon avem toate produsele făinoase plus cartofii și orezul.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.