5 pași pentru un fund frumos, bombat și fără celulită. Programul meu

Fundul este poate cea mai apreciată și privită parte a unei femei. Din păcate, este și partea care este cel mai repede afectată de gravitație și un stil de viață dezordonat. Și ar mai fi și partea cu genetica. Unele femei sunt mai norocoase și au fost înzestrate de la natură cu un fund bombat. Din fericire, există metode a obține un fund mai rotund și proeminent.

img_3452

Însă, chiar dacă ești o norocoasă din punct de vedere genetic, nu trebuie să uiți că vârsta ne prinde din urmă pe toți și că e mai ușor să ai grijă de ce ai decât să repari mai târziu. Așadar iată

Programul meu în 5 pași pentru un fund frumos și tonifiat

1. Ai grijă la ce și cum mănânci

Din păcate, chiar și femeile slabe și care n-au celulită vizibilă pe picioare au gropițe pe fund, măcar când îl încordează. Și cum nu prea poți să mergi cu fundul complet relaxat, la plajă nu ai cum să ascunzi asta. Deci fie alegi să faci plajă în pantaloni scurți, fie iei măsuri.

Iar pentru asta, în primul rând, trebuie să ai grijă la alimentație. Începe cu pași mici. Așa se fac toată schimbările importante. Încearcă să consumi mai puțin zahăr rafinat ba chiar să-l înlocuiești cu variantele sănătoase. Toate amănuntele, în articolul pe care-l poți citi AICI.

Elimină prăjelile, mâncarea de tip fast food și carbohidrații proști. Adică înlocuiește pâinea și pastele cu variantele integrale. Serios că nu e chiar un efort gigantic. Regulile de nutriție pe care le aplic eu și lista mea de alimente o găsești AICI iar tabelul combinațiilor alimentare bune și greșite AICI.

2. Fără mișcare nu se poate

În primul rând, dacă ai prea multe kg, trebuie să slăbești. Poți face asta alergând, sărind coarda, urcând scările în ritm alert sau cu exerciții de genul din clipul de mai jos:

Apoi, trebuie să știi că fesierii sunt unii dintre cei mai leneși mușchi ai corpului. Așa se face că fundul este cel mai afectat de gravitație, adică de trecerea timpului. Ei trebuie antrenați constant și trebuie păcăliți. Adică să nu le dai aceleași exerciții de fiecare dată sau măcar nu în aceeași ordine.

Pentru persoanele cu fund plat, există antrenamente care pot rezolva cu succes această problemă. Secretul, însă, este consecvența. Cum timpul nu se oprește din curs, așa nici noi nu trebuie să ne oprim din a lupta cu el, adică să facem antrenamente. Nu dacă vrem să arătăm bine cât mai mult timp.

Am, pe canalul meu de YouTube, mai multe exemple de antrenament pentru fund. Pentru început puteți să-l alternați pe acesta

cu acesta

apoi să combinați exercițiile în diverse feluri.

3. Fă mișcare și pe lângă antrenamente

Statul în fund nu face altceva decât să agraveze situația. Și da, asta include și statul la volan. Nu spun să renunți de tot la mașină dar, de câte ori nu te grăbești undeva, mergi pe jos. Fesierii nu sunt foarte antrenați în timpul mersului, dar tot îi mai dezmorțește. Și, dacă mai faci și efortul să mergi în ritm alert, deja am avansat. 🙂

Alege, de exemplu, să nu mai mergi la supermarket să cumperi tot ce-ți trebuie pentru mai multe zile sau chiar pentru toată săptămâna și du-te la un magazin din zona ta de fiecare dată când ai nevoie de ceva. Mai iei aer și mersul pe jos, vorba bătrânilor, deci înțelepților, face piciorul frumos. Și mai ajută și fundul.

4. Renunță la toxine

Fumatul, în primul rând. Este principalul aliat al celulitei, afectează pielea, circulația, tot! Nici cafeaua nu este vreo fericire pentru corpul tău la fel și alcoolul. Știu, vin numai cu vești proaste.

5. Bea multă apă

De fapt, cu asta ar fi trebuit să încep. Da, apare ȘI în acest articol pentru că da, este atât de importantă.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

4 thoughts on “5 pași pentru un fund frumos, bombat și fără celulită. Programul meu

  1. Am inteles : daca nu-ti iese fundul bombat trebuie sa faci rost de o pereche de izmene din care nu se mai vede nici fundul nici picioarele asa ca fiecare isi inchipuie ce vrea. (te-as intreba cand ii arunci ca sunt oribili, dar nu vreau sa te supar complet de tot)

  2. Sincer, habar n-am la ce va referiti :)) am pantaloni de astia de care descrieti? :))

  3. Primul clip ! Ce e nazdravania aia neagra ? Pantalon, fusta, izmana ? Mie nu-mi place dar nu trebuie sa fiu luat in serios. Eu apreciez foarte mult ceea ce faci si pe blog si mai ales in platou. Mult respect.

Comments are closed.