Ce mesaj îți transmite organismul când ți-e poftă de sărat și ce trebuie să mănânci

Am mai vorbit despre faptul că poftele pentru anumite gusturi sau alimente indică, de cele mai multe ori, carențe în organism. Corpul nostru ne transmite semnale, problema este că nu știm să le interpretăm corect iar satisfacerea acelor dorințe în forma lor primară, de fapt, duce la adâncirea carențelor, intrând într-un cerc vicios care poate duce chiar la boli grave.

sursa: rebeldietitian.us

sursa: rebeldietitian.us

Nevoia de a mânca ceva sărat poate indica o hipertensiune arterială sau deshidratare acută. Poate fi, de asemenea, semnul unui deficit de calciu, potasiu sau fier.

Ce trebuie să faceți

Desigur că trebuie să mergeți la medic și să vă tratați hipertensiunea, în cazul în care descoperiți că asta este cauza.

Primul lucru, însă, este să începeți să vă hidratați cum trebuie. N-o să strice, în niciun caz. Fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de apă pentru a funcționa corespunzător. Trebuie să beți cam 2 litri de apă sau ceai zilnic, desigur mai mult dacă faceți mișcare sau pe vreme călduroasă. Atenție, hidratarea se face cu apă sau ceai, nu cu sucuri, cafea sau orice alt lichid vă trece prin minte.

Recomand să vă începeți ziua cu o cană de 400 de ml de apă, băută dimineața, pe stomacul gol, imediat ce v-ați trezit. Abia după jumătate de oră luați micul dejun. În plus, nu vă grăbiți s-o “dați peste cap”. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că apa se mănâncă, nu se bea. Adică trebuie băută încet, plimbată prin gură pentru a fi amestecată cu salivă și abia apoi înghițiți.

Ce trebuie să mâncați

Alimente bogate în potasiu, calciu și fier: adică lactate probiotice, banane, fasole, alune și nuci (cu mare atenție la cantități fiindcă sunt bombe calorice), sardine, frunze de pătrunjel.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

One thought on “Ce mesaj îți transmite organismul când ți-e poftă de sărat și ce trebuie să mănânci

Comments are closed.