Povestea transformării mele. Ce am făcut eu și cum am slabit

Acum aproape 5 ani, deci nu mai departe de primăvara lui 2012, aveam 10 kg în plus. Nu, nu eram grasă, eram pufoasă plus că am o conformație cu fund proeminent deci aveam un aspect de fată zdravănă. Pentru gustul unora arătam în regulă. Nu și pentru al meu, ceea ce mi s-a părut mult mai important. Plus că apăream la TV și este adevărat ce se spune că TV adaugăm kg în plus. Nu știu dacă 5 dar clar toți suntem mai slabi în realitate decât pe ecran.

2016

2016

Niciodată în viața asta n-am fost în stare să țin o dietă. Nu știu de ce fiindcă nu sunt gurmandă dar pur și simplu n-am putut. Poate pentru că eram prea mică și n-am știut ce diete să aleg și nici n-a avut cine să mă învețe.

Îmi doream să slăbesc dar mi se părea prea greu și nici bani să mă duc la nutriționist nu aveam. Plus că sunt o sumedenie de specialiști în slăbit, fiecare cu altă idee, deci cum naiba faci să-l alegi pe cel bun ca să nu-ți faci mai mult rău decât bine? Timp de documentare ca să aleg cu grijă nu aveam. Și oricum n-aveam bani de nutriționist, :)), ca să fac povestea rotundă. :))

EU 2011

2011

O prietenă foarte bună, însă, s-a apucat de cură de slăbire. Ea avea de dat jos ceva mai mult de 10 kg. Eu sunt mereu reticentă și trebuie să-mi fac documentarea proprie ca să mă conving că ceva este bun. Așa că discutam în detaliu despre cura pe care i-o dădea nutriționistul și am început să citesc și eu. Trebuia să mă asigur că este bună pentru ea.

Mai întâi am început să mănânc altfel

Așa am ajuns să aflu despre proteine, despre fructe și legume, prăjeli și toate nebuniile pe care vi le împărtășesc și aici pe blog. Nu m-am apucat de cura ei dar eram atentă ca atunci când suntem împreună să mănânc așa cum o făcea și ea, ca să o susțin. Este foarte important ca, atunci când cineva ține o cură de slăbire, cei din jur să o/îl susțină, să nu-i facă viața mai grea fluturându-i prin față alimente care să-i facă poftă.

Deci mai întâi am renunțat la prăjeli și la alimentele cu așa numitele calorii goale. Am trecut de la mult fast food, cartofi prăjiți și mâncăruri foarte sărate la simplitate: carne slabă, fără garnituri complicate, doar legume la grătar, și salate. A fost prima schimbare pe care am făcut-o. Și, din aprilie până la sfârșitul lunii august, am slăbit 6 kg. Eram mulțumită și nu sufeream de foame.

2013

2013

Schimbarea majoră a venit exact acum 3 ani

Apoi, la începutul anului 2014, am decis eu că nu mai vreau să fiu sedentară. Motivele au fost două: pe de o parte îmi simțeam toți mușchii încordați și aveam dureri de spate, pe de alta, deși eram slabă, abdomenul era pufos și, deși nu aveam celulită vizibilă, picioarele mele aveau un aspect flasc. Nu fac parte din categoria persoanelor norocoase care au “carne tare” de la mama natură.

Și așa am început să mă mișc. Mi-am căutat pe internet exerciții și m-am apucat. Zi de zi. Iar rezultatele au început să apară și ele, ușor, ușor. Dar doar până la un anumit moment după care parcă nu mai evoluam deloc. Așa m-am apucat din nou de citit și mi-am dat seama că mai sunt și alte lucruri pe care ar fi trebuit să le fac.

Mi-am diversificat antrenamentele

Corpul are nevoie în permanență de provocări. E bine să faci și același lucru, orice fel de mișcare e bună decât deloc. Dar dacă vrei rezultate trebuie diversificare și provocare permanentă. La mine, nicio zi de antrenament nu seamănă cu alta, chiar dacă urmez niște principii.

Apoi, uitându-mă pe internet, mi-am dat seama că persoanele ale căror corpuri îmi plăceau, în sensul de cum sunt formate, practică sporturi de contact. M-am documentat și am înțeles cât de complex este genul ăsta de antrenament și m-am decis să încerc. Și oau! Mi-am descoperit pasiunea!

bataie 1

Ce vreau să specific neapărat: nu am fost niciodată o fire sportivă. Dimpotrivă! Sunt genul leneș. Dar faptul că nu ai făcut sport nu înseamnă că nu poți să te apuci. Oricine poate! Nu există “prea târziu” ci doar “nu vreau”. Eu am făcut pentru prima dată șpagatul după 30 de ani și sfoara n-o mai făcusem din adolescență. Eram o pufoasă leneșă și cu toate șansele să ajung o lăsată cu carnea tremurând pe mine înainte de 35 de ani.

Important e să descoperi ce-ți place și ce te stimulează. Și există ceva pentru fiecare, sunt convinsă de asta! Sunt o sumedenie de sporturi pe planetă, care mai de care mai diferite. Odată ce ți-ai descoperit pasiunea, totul devine o joacă.

Omul care mi-a schimbat viața

POZA NOUA BLUG

Este vorba despre profesorul Gheorghe Mencinicopschi și vă asigur că nu sunt cuvinte mari. Argumentele sale în materie de nutriție n-au întâmpinat opoziție din partea logicii mele. Așa am ajuns să beau multă apă, înainte nu beam deloc, să mănânc puțin și des, și să-mi formez toate principiile pe care le găsiți pe acest blog, în meniu, la categoria “Nutriție”.

Deci, în cazul meu, nu este vorba despre niciun secret sau miracol. Pur și simplu de schimbări pe care eu le încadrez la categoria “trăit cu cap”.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

3 thoughts on “Povestea transformării mele. Ce am făcut eu și cum am slabit

  1. Urmaresc zilnic postarile de pe blog. Felicitari! Pe mine ma abtioneaza sa fac un minim de exercitii. Inca nu visez sa scap de celulita, sper doar sa ma tin.

Comments are closed.