2 exerciții minune pentru leneși

Fac eforturi să vă conving să vă apucați de treaba asta cu mișcarea fiindcă sunt sigură că, odată ce veți începe, o să vă placă. Dacă nu mișcarea în sine atunci starea de bine pe care o veți avea după sau felul în care veți arăta. Ceva, însă, sigur o să vă placă! Promit! 🙂

Dar, pentru că știu din experiență că e greu să-ți schimbi stilul de viață, mai ales când ești foarte ocupat și nu-ți ajunge timpul pentru mai nimic, m-am gândit la exerciții simplu de executat și care nici nu necesită prea mult timp.

POZA NOUA MEDIU

Astăzi, 2 exemple pe care le poate face oricine, nu-ți trebuie niciun fel de echipament sau condiție fizică și durează doar câteva secunde. Dacă faceți măcar unul dintre ele zilnic tot veți simți o diferență. Apoi, poate vă conving să încercați și un antrenament pentru începători, de pe canalul meu de YouTube. 🙂

1. Stat pe vârfuri

Este un exercițiu foarte simplu dar foarte eficient dacă este făcut corect.  Presupune doar să te lași pe vine, să te ridici pe vârfuri, îndrepți spatele, încordezi abdomenul, te sprijini pe genunchi cu mâinile și menții poziția 1 minut, dacă poți, dacă nu, atunci cât poți. Ca-n poza de mai jos. (fig. 1)

fig. 1

fig. 1

Este, însă, foarte important să-l execuți corect. Și trei elemente sunt esențiale:

Stai pe vârfuri

Poziția corectă este cu călcâiele cât mai ridicate, ca-n fig. 2,

fig. 2

fig. 2

chiar dacă-ți va fi mai comod să te ridici doar puțin de la pământ. (fig. 3)

fig. 3

fig. 3

Poziția genunchilor

Ai grijă să nu ții genunchii prea în exterior (fig. 4)

fig. 4

fig. 4

ci să-i apropii, ca-n fig. 5.

fig. 5

fig. 5

Nu ține fundul în spate

Trebuie să ții mușchii abdomenului și fesierii încordați ceea ce va presupune aducerea fundului înspre interior. (fig. 6) Și dacă stai pur și simplu pe scaun și încordezi abdomenul vezi că mișcarea naturală este de aducere în față a bazinului.

fig. 6

fig. 6

Spatele, așadar, nu trebuie să fie arcuit, adică fundul să fie orientat înspre exterior, ca-n poza de mai jos. (fig. 7)

fig. 7

fig. 7

2. Scândura

Exercițiu mai cunoscut pentru denumirea din engleză: plank. Iarăși, nu trebuie decât să stați și vă antrenați tot corpul dar, în special, face minuni pentru abdomen.

Întindeți-vă pe jos, cu picioarele ușor depărtate și ridicați-vă pe vârfuri, ca atunci când faceți flotări, dar vă sprijiniți pe antebrațe (fig. 8)

fig. 8

fig. 8

Atenție: mușchii abdomenului să fie încordați și nu curbați spatele. Vă puteți răni. Pentru asta, sugeți burta, cum se spune popular, încordând și picioarele într-o încercare de a le trage sub voi. Ideea este să fiți cât mai drepți.

Mențineți poziția de la 20 de secunde până la 1 minut, în funcție de cât puteți. Încercați în fiecare zi să stați cât mai mult. Orice secundă în plus contează enorm.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.

2 thoughts on “2 exerciții minune pentru leneși

  1. Ok ! Felicitari, un gest remarcabil,sa nu ti numai pentru tine si rupi din timpul tau pentru semeni .

Comments are closed.