Cele mai simple exerciții pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală

Da, o condiție fizică bună înseamnă și o viață sexuală mai bună. În afară de faptul că starea generală de sănătate și alimentația sunt strâns legate de disfuncțiile sexuale, condiția fizică te ajută să fii mai performant și în stare de mai multe lucruri. La urma urmei, sexul e tot o formă de mișcare, ca să nu-i spun sport. :)) Deci legătura este logică. 🙂 Ca să nu mai vorbim despre faptul că un corp frumos este mai atractiv, iar sexul, să nu fim ipocriți, este despre atracție fizică. Bine… ȘI despre atracție fizică. 🙂

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com

Deci, în primul rând, e bine să faci mișcare pentru a-ți crește rezistența fizică. Asta e clar încă de la început.

Care este minimul, însă, pe care-l poți face?

Exerciții de respirație

Rezistența, când faci mișcare, depinde în proporție covârșitoare de tehnica de respirație. De fapt, respirația este esențială pentru orice formă de mișcare. Asta vreau să subliniez. Așa că, în timp ce faci orice fel de exercițiu, inclusiv cele pe care le voi da mai jos, exersează-ți respirația după pașii de mai jos. Te va ajuta să înveți să respiri corect fără să te mai concentrezi la asta și-ți va crește capacitatea pulmonară, deci rezistența la efort.

Așadar pașii:

  1. Respirați adânc pe nas și expirați de două ori mai lung pe gură, încordând mușchii abdominali pentru a elimina aerul. Este regula de bază.
  1. În cazul exercițiilor de stretching, odată ce simțiți plămânii plini, mai inhalați aer în partea superioară a bustului. Puteți parcurge pasul ăsta și dacă vă exersați respirația fără a face mișcare.
  1. Eliminați mai întâi aerul din partea superioară a bustului și mai păstrați puțin plămânii plini.
  1. Expirați conform regulii de la punctul 1.

Exerciții de stretching

Adică de îmbunătățire a flexibilității. Nu necesită condiție fizică, nu vă obosesc și vă mai și relaxează, pe deasupra. 🙂 De asta am zis că sunt cele mai simple pe care le puteți face.

De ce o flexibilitate mai bună înseamnă și o viață sexuală mai bună? Să le luăm pe rând:

1. Toate poziţiile devin brusc mai confortabile

Flexibilitatea te va ajuta să te bucuri de sex, fără să apară dureri sau disconfort când ţi-e lumea mai dragă. Şi e valabil atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Plus că stretchingul elimină starea de stres şi anxietatea, tensiunea din muşchi în timp ce ameliorează digestia şi modul în care respiri. Pe scurt, vei fi mai relaxat/relaxată.

2. Vei putea experimenta poziţii la care nici nu visai

Sunt poziţii sexuale imposibil de aplicat dacă nu ai o flexibilitate bună. Poziţii care îţi vor oferi plăceri noi, ca să nu mai vorbim despre faptul că diversitatea este cheia unei vieţi sexuale bune. Oricât de tandră ţi s-ar părea, cât să tot faci sex în poziţia misionarului?! Stretchingul creşte mobilitatea articulaţiilor şi elasticitatea musculară.

3. Îmbunătăţeşte condiţia fizică deci şi performanţele sexuale

Stretchingul menţine musculatura suplă, îmbunătăţeşte rezistenţa fizică, echilibrul, circulaţia vasculară, ritmul şi activitatea cardiacă, esenţiale pentru susţinerea ritmului sexual, educă respiraţia, fapt care duce la o oxigenare mai bună a creierului şi muşchilor lucru care vă va da mai multă energie.

4. Amplifică plăcerea

Cu asta ar fi trebuit să încep, nu?! :)) Sexologii spun că o flexibilitate bună amplifică plăcerea kinestezică pentru că vei avea un simţ mai bun al coordonării şi îţi îmbunătăţeşti constant mişcările în timpul actului sexual.

5. Vei arăta mai bine

Ceea ce e întotdeauna un plus când vine vorba de sex. Stretchingul îmbunătăţeşte postura corpului, te face să fii mai suplu şi elegant în mişcări deci mai senzual. Acum, sincer, ce bărbat n-a avut fantezii sexuale cu balerine, gimnaste sau dansatoare?! :))

Și acum un tutorial video cu exemple de exerciții simple, pentru începători, de stretching. Iar avantajul în plus este că, dacă le veți repeta temeinic și constant, vă puteți trezi că veți reuși să faceți măcar șpagatul. Cool, nu?! :))

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați.

2 thoughts on “Cele mai simple exerciții pentru a-ți îmbunătăți viața sexuală

  1. Felicitari pentru gradul de flexibilitate / pentru faptul ca împărtășești cu noi aceasta activitate nobila, sportul !

Comments are closed.