5 metode simple să slăbești fără să ții dietă

E greu să ții dietă, știu. Cuvântul în sine sună a privațiune și, din prima, intri în depresie numai cât te gândești. Există, însă, trucuri care te ajută să slăbești și fără să ții o dietă drastică. Iată 5 dintre ele:

img_3452

1. Forțează-te să mănânci dimineața și în timpul zilei

Dacă faci parte din marea masă a celor care nu mănâncă dimineața, fă un efort și începe s-o faci. Mănâncă orice-ți place și oricât de mult.

Apoi, încearcă, pe parcursul zilei, să mănânci câte puțin. Astfel, nu vei mai ajunge înfometat(ă) seara și vei mânca mai puțin. Se vor vedea efectele imediat.

2. Când simți că ți-e foame, bea apă

În primul rând pentru că, de foarte multe ori, poate n-o să-ți vină să crezi dar confunzi setea cu foamea. Pe de altă parte, apa îți va mai tăia din pofta de mâncare.

Așadar, când simți că ți-e foame, bea un pahar cu apă și așteaptă o jumătate de oră. Abia apoi mănânci.

De fapt, băutul de apă este un truc în sine. Bea de câte ori poți, cât mai des în zi, apă. Vei mânca mai puțin și, în plus, te vei hidrata, ceea ce este foarte bine pentru organism.

3. Lipește-ți pe frigider ceva motivațional

O poză cu tine pe vremea când intrai în blugii preferați, o poză cu o vedetă care arată cum ți-ai dori tu, un post-it pe care scrii câte kg mai ai de dat jos până la greutatea pe care ți-o dorești, cântărește-te săptămânal și scrie cât mai ai până la greutatea ideală. Având mereu scopul în față, te va ajuta să nu mai dai iama în frigider. În plus, monitorizarea progreselor iarăși te va ajuta: dacă ai slăbit, te vei ambiționa să ajungi la scopul dorit, dacă te-ai îngrășat, te vei înfrâna și vei bea, în loc niște apă. 🙂

4. Mănâncă mai încet și pune-ți mai puțin în farfurie

Încep cu a doua parte: pune-ți puțin în farfurie. Nu-i nicio tragedie dacă te mai ridici încă o dată să-ți mai pui. Mai faci mișcare. :)) Este o condiționare psihologică inconștientă pentru mulți oameni să termine tot din farfurie. Și mănâncă încet. Există studii științifice care spun că este nevoie de ceva timp pentru ca senzația de sațietate să ajungă la creier.

5. Bea doar cafea simplă

Fără capuccino, mocaccino, machiato, frape și alte minuni de felul ăsta. Conțin foarte multe calorii. Neagră, dacă se poate, dacă nu, îndulcește-o cât mai puțin, cu zahăr brun sau miere, dar doar dacă o bei mai rece. Profesorul Gheorghe Mencinicopshi spune că mierea devine toxică la peste 40 de grade.

2 thoughts on “5 metode simple să slăbești fără să ții dietă

Comments are closed.