5 motive pentru care femeile ar trebui să se apuce de box sau alte sporturi de contact

Boxul, sporturile de contact în general, au devenit foarte populare în ultimul timp ca formă de antrenament și nu doar printre bărbați. Modelele de la Victoria’s secret practică, mai toate, genul ăsta de antrenament.  Iată mai jos câteva exemple:

The most intense part of @adrianalima’s workout? It’s not what you’d think.

Un clip video postat de Victoria Sport (@victoriasport) pe

Proof you’re not the only one who thinks cardio is the worst, via @hoskelsa.

Un clip video postat de Victoria Sport (@victoriasport) pe

Și eu m-am apucat, din mai multe motive pe care le voi detalia mai jos. Vă spun încă de la început că ziua în care am programat genul ăsta de antrenament este cea mai bună din săptămână, pentru mine. 🙂

manusi

Iar dacă mie îmi place atât de mult, normal că vă recomand și vouă. Așadar, de ce ar trebui să facă femeile antrenamente din sporturi de contact:

1. Nu strică să știi să te aperi

Măcar și de asta. Trăim într-o lume nebună iar femeile sunt văzute mereu drept cele mai facile victime fiind considerate slabe. Poate n-ar trebui să mai fie așa.

eu-box

2. Te ajută să slăbești

Sunt antrenamente foarte solicitante. Într-o oră, poți arde între 500 și 1.000 de calorii, în funcție de intensitate. Chiar mai mult decât alergarea.

3. Îți antrenează toți mușchii

Antrenamentele de box nu înseamnă doar dat cu pumnul, ca să nu mai vorbim de celelate sporturi de contact. Brațe, picioare, umeri, piept, absolut toți mușchii vor fi solicitați. Ca să nu mai vorbim de cum arată abdomenul acestor sportivi. Oblicii lor mă înnebunesc la propriu. :))

4. Îți îmbunătățesc atenția, coordonarea, echilibrul, viteza de reacție

Boxul nu este un sport pentru tâmpiți. Nu este bătaie de cartier. Necesită un bun simț al coordonării, o atenție foarte bună și viteză de reacție. Este un sport mult mai complex decât pare. Credeți-mă pe cuvânt: în timpul unui astfel de antrenament sunt atâtea lucruri la care trebuie să fii atent încât nu ai timp să te mai gândești la nicio altă problemă. 🙂

5. Un mod excelent de eliberare de stres

În primul rând pentru că, așa cum spuneam și mai sus, ai atâtea lucruri la care trebuie să te concentrezi încât uiți de orice altă problemă. În plus, să dai câțiva pumni e o metodă excelentă de a te elibera de tensiunile și furia acumulate în viața de zi cu zi. J Eu am o stare atât de bună după antrenament încât pot să trec zâmbind peste orice lucruri care, în mod normal, m-ar fi scos din sărite.

sursa: pinterest.com

sursa: pinterest.com