Cum alegi înghețata sănătoasă. Rețetă de înghețată foarte simplu de făcut acasă

Înghețata este alimentul favorit vara. Din păcate, însă, nu este foarte recomandată. În mod paradoxal, pe vreme caniculară, corpul nostru are nevoie de cald, nu de rece. Recomandate sunt ceaiurile călduțe, fresh-urile din fructe sau iaurturile.

Înghețata, fiind rece, provoacă organismul la autoreglare așa că acesta va produce mai multă căldură și temperatura sa va crește, în loc să scadă.

Așa că, dacă tot nu vă puteți abține de la înghețată, mâncați-o încet, țineți-o în gură până se topește și nu mai e la fel de rece și abia apoi înghițiți-o.

sursa: zikata.wordpress.com

sursa: zikata.wordpress.com

Și fiți foarte atenți la ingrediente atunci când o cumpărați. Cel mai probabil conține mult zahăr iar cantitatea recomandată de zahăr pe zi este de 40 de grame. De asemenea, nu alegeți produsele light, adică degresate. Scăpați de grăsime însă acestea conțin o cantitate și mai mare de zahăr.

În plus, înghețata din comerț conține mulți conservanți și coloranți, celebrele E-uri care, după cum știți, sunt periculoase pentru sănătate. Iar problema este că o dați, în special, copiilor. În aceste condiții, în niciun caz nu este recomandat să o cumpărați din surse care nu vă pun la dispoziție ingredientele. Cum ar fi aparatele de la colț de stradă.

Și știu că e greu mai ales să vă țineți copiii departe de înghețată. Așa că mai bine faceți un efort și le preparați una sănătoasă, în casă.

Rețetă de înghețată de la doctor Menci

Desigur, în materie de nutriție vă recomand sfaturile profesorului Gheorghe Mencinicopschi.

Cea mai simplă variantă este folosirea iaurtului, în care puneți măr tăiat cubulețe, cu tot cu coajă, și alte fructe care vă plac. Puteți adăuga puțină sfeclă roșie pentru a-i da o culoare frumoasă. Amestecați totul în blender, până capătă o consistență cremoasă și omogenă. Băgați amestecul la congelator. Poftă bună! 🙂

3 thoughts on “Cum alegi înghețata sănătoasă. Rețetă de înghețată foarte simplu de făcut acasă

  1. … cer permisiunea a interveni cu identificarea ADEVARATEI inghetate sanatoase corpului uman, prin inghetata 100% vegetala… in momentul in care stomacul primeste un bol alimentar rece, sau chiar mai putin rece, apare vasoconstrictia care va determina un blocaj in digestia ingredientelor inghetatei de origine animala, iaurt, lapte…

Comments are closed.