Ce să mănânci fără să te îngrași când ți se face foame noaptea

Ai auzit de un milion de ori regula “să nu mănânci după 6 seara” dacă vrei să nu te îngrași. Mă rog, această regulă depinde și de ora la care te culci. Funcționază dacă te duci la somn la 10 seara. Nu e ca și cum, când a cântat cucul ora 18, metabolismul și-a luat pauză indiferent  ce s-ar întâmpla. Ar interveni și întrebarea: după ce fus orar funcționezi. Undeva, pe planetă, cineva mănâncă în fiecare secundă.

Deci regula, pentru oameni inteligenți, este să mănânci ultima dată cu 4 ore înainte de culcare. Problema cu regulile, însă, este că sunt făcute precum teoriile din fizică: gândite în condiții ideale. Adevărul este că puțini sunt cei care nu au o viață dezorganizată și nu termină treaba doar cu puțin timp înainte să pice lați. Eu mă încadrez în această categorie. De foarte multe ori am ceva de făcut fix când ar trebui să mă pun la masă și nu mă opresc niciodată din treabă ca să mănânc.

Viața dezorganizată este, de altfel, principalul motiv pentru luarea în greutate și pentru depunerea grăsimilor în locurile nedorite. Pentru că nu e neapărat să fii supraponderal(ă) ca să fii nemulțumit(ă) de felul în care arăți. Există bărbați slabi cu burtă gen balon, femei slabe cu celulită și colăcei pe abdomen și oameni, indiferent de sex, cu celebrele aripioare.

În niciun caz nu sunt de acord cu soluția să te culci înfometat(ă), eventual să înduri și dureri de stomac. Există, însă, alimente pe care le poți mânca noaptea, fără să te îngrași. Cu măsură, desigur. Cheia este să nu te ghiftuiești. Doar să-ți potolești foamea cât să poți adormi.

sursa: pikabu.ru

sursa: pikabu.ru

1. Carne slabă

Este prima mea alegere când mă roade stomacul noaptea. Așa cum am mai spus, organismul descompune mai greu proteinele așa că face un efort mai mare. Pe această logică a apărut și dieta pe bază de proteine.

Și recomand curcan sau somon. Puteți mânca inclusiv preparate, deși de obicei spun că nu are ce căuta în dietă carnea procesată, din cauza conținutului de E-uri. Există, însă, produsele bio, marcate ca atare, fără conservanți, și, bineînțeles, sărace în grăsimi. Citește etichetele, adică. Toate lucrurile astea sunt marcate corespunzător.

2. Urdă

Deși brânzeturile, în general, sunt bogate în grăsimi, de la doctor Menci am aflat că urda poate fi folosită în diete pentru că nu conține cazeină, adică acea proteină majoritară în lapte care nu poate fi digerată corect de tubul digestiv uman. În plus, proteinele din urdă conțin aminoacizi formatori de fibră musculară și care intensifică arderile. Are grăsimi dar într-o cantitate acceptabilă.

3. Iaurt grecesc sau degresat

Iaurtul este mai sărac în calorii și grăsimi decât laptele și favorizează digestia, mai ales a fibrelor.

4. Fructe roșii

Ca regulă, fructele se mănâncă în timpul zilei, nu seara, pentru că au fructoză deci, la fel ca zahărul, îngrașă. Excepție fac, însă, fructele de pădure. Am mai vorbit despre ele și despre faptul că sunt bogate în fibre și antioxidanți, adică favorizează digestia și reducerea țesutului adipos.

5. Legume

Cele verzi. Brocolli, de exemplu, este foarte indicat în curele de slăbire pentru că organismul consumă mai multă energie ca să-l descompună decât aportul său caloric.