“Renovarea” pentru plajă: 4 pași ca să scapi de grăsimea din jurul taliei

Abdomenul este poate cea mai sensibilă parte a corpului la alimentația proastă și un stil de viață haotic. Poți să fii slabă și totuși să ai colăcei în jurul taliei. Sigur ați văzut multe asemenea persoane. Asta se întâmplă tocmai fiindcă abdomenul, mai ales în cazul femeilor, este preferat de organism pentru depunerea grăsimilor care provin din alimente proaste, mâncatul dezorganizat, adică atunci când organismul nu are nevoie de energie așa că folosește caloriile pentru a-și face depozite de grăsimi etc.

Ce trebuie să mai știți, extrem de important, este că grăsimea din jurul taliei este semn de grăsime viscerală, adică în interior, în jurul organelor, lucru extrem de periculos pentru sănătate. Acum că am făcut o scurtă introducere explicativă, să trecem și la cele 4 cele mai importante lucruri pe care trebuie să le știți și mai ales să le faceți dacă vreți abdomen plat și frumos tonifiat:

1. Oricât de slab(ă) ai fi, dacă ai grăsime pe abdomen, trebuie să slăbeşti

Şi asta o vei face doar prin exerciţii cardio: bicicletă, alergare, sărituri. De fapt, orice antrenament trebuie să le includă, pe lângă exerciţiile de forţă. Iată un exemplu de antrenament cardio pe care îl puteți face acasă, în sufragerie.

2. Abdomenul depinde de CE mănânci

Bineînţeles că, dacă mănânci cantităţi industriale de mâncare, te vei îngrăşa peste tot inclusiv pe abdomen. Dar şi dacă mănânci puţin dar prost, ai şanse enorme să nu ai un abdomen frumos şi reliefat chiar dacă faci sute de abdomene. A devenit deja un clişeu că „abdomenul se face în bucătărie”. Asta pentru că, în proporţie de peste 90% aş zice, abdomenul reliefat depinde de ce mănânci. Reguli pentru o nutriţie corectă şi lista mea de alimente o găsiţi AICI.

3. Abdomenului îi plac provocările

Schimbă felul exerciţiilor, măreşte numărul de repetări, fă-le în ritm mai alert, scurtează pauzele dintre exerciţii. Dacă nu simţi tensiune în muşchii abdominali înseamnă că nu lucrezi suficient de intens. Întrebat câte abdomene face, Muhammad Ali a răspuns: „Nu ştiu. Nu încep să număr decât după ce mă doare.” Cred că putem avea încredere că ştia ce vorbeşte.

Foarte eficiente pentru abdomen sunt antrenamentele de durată mică făcute la intensitate maximă şi cu pauză scurtă între serii (ex: 1 min lucru, 10 sec pauză). Iată un exemplu.

Mai găsiți și altele pe canalul meu de YouTube. Așa cum spuneam, abdomenul trebuie provocat constant.

4. Bea apă

Indiferent ce articol scriu, spun şi asta. Poate aţi observat. N-o să obosesc să spun că hidratarea este foarte esenţială pentru că fiecare celulă din corp are nevoie de apă pentru o funcţiona la corect. În mod logic, muşchii nu fac excepţie.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.