Cele 4 reguli de aur ca să mânânci ciocolată fără stres și fără să te îngrași

Cea mai mare problemă a curelor de slăbire e că interzic dulciurile și, în special, ciocolata. Personal, nu mă prea dau în vânt după ea, prefer alte dulciuri dar știu că e foarte populară. Se poate, însă, să ai o siluetă frumoasă și chiar să și slăbești fără să renunți la ciocolată. Și astăzi te voi învăța cum. 🙂 Iată 4 lucruri care să te ajute:

sursa: pinterest.com

1. Alege variantele cu un conținut cât mai mare de cacao

Peste 70%. Ciocolată neagră, adică. Aceasta este cea mai “curată” ciocolată, ca să mă exprim plastic. Pe lângă faptul că are încărcătură glicemică mai mică, nu prea conține nici conservanți, pentru că trebuie să avem și asta în vedere.

Și aceasta, însă, trebuie consumată cu măsură. Câteva pătrățele sunt chiar benefice pentru sănătate și siluetă. Este foarte sățioasă, accelerează arderile, datorită teobrominei pe care o conține, plus multe vitamine și minerale necesare organismului. Atenție, însă, fiindcă și ciocolata neagră vine cu multe calorii, peste 500 la 100 g. Deci măsura este foarte importantă.

2. Atenție la ingredientele de pe etichetă!

Problema cu unele tipuri de ciocolată neagră și cu mai toate celelalte tipuri de ciocolată care conțin o proporție mult mai mică de cacao este că au foarte mult zahăr, conțin în loc mulți coloranți, untul de cacao, care intră în compoziția celei negre, este înlocuit cu margarină sau alte tipuri de grăsimi nesănătoase, plus mulți conservanți, adică E-uri. Iar problema cu această combinație, pe lângă faptul că este nesănătoasă, este că are o cantitate mare de calorii care, de această dată, sunt calorii goale.

Adică nu-ți prea aduc lucruri benefice iar organismul le va stoca sub formă de depuneri adipoase plus că, pentru arderea lor, organismul va consuma din nutrienții pe care-i are stocați, din moment ce nu-i primește odată cu produsul, ceea ce va duce la o creștere a apetitului.

Iar, în acest caz, îngrășarea nici măcar nu este cea mai mare problemă. Poți avea arderi bune și să rămâi slab(ă). Doar că, dacă nu faci mișcare deci nu ai o masă musculară care să se lupte mai bine cu aceste calorii goale, vei obține aspectul de “skinny fat”. Adică netonifiat, cu un strat de grăsime lăsată și afânată în loc de mușchi tonifiați.

3. Fii atent(ă) chiar și la produsele derivate

De genul ciocolată caldă, creme, topinguri etc. Adică să conțină o cantitate cât mai mare de cacao și cât mai puține E-uri. DA, există și cu zero E-uri! Trebuie doar să citiți. Adică să fiți consumatori informați. ANPC a făcut și o listă cu mărcile de ciocolată vândute pe piață și numărul de E-uri pe care-l conține fiecare. Nu trebuie decât să-ți pese de tine. Informația e la un click distanță.

4. Mănânc-o după antrenament

Presupunând că faci mișcare, deja este un pas important spre a putea mânca dulciuri fără să se vadă pe tine. După mișcare fizică intensă, organismul deja a consumat energia de scurtă durată, provenită din antioxidanți și, teoretic, începe să ardă din depozitele de grăsimi. Deci, în principiu, va arde imediat și ce-i dai, în cazul de față ciocolată.

Dacă ții însă la munca ta și vrei rezultate cât mai bune, ar fi bine să nu-ți faci un obicei din asta, pentru că mult mai eficient este să-i dai organismului, după antrenament, proteine, ca să refacă și să mărească masa musculară, și nutrienți cu efect antiinflamator.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.