Cum te ajută fibrele să-ți reglezi digestia și să slăbești ușor. Și top 20 alimente bogate în fibre

Și asta fiindcă sunt foarte bogate în fibre iar fibrele sunt extraordinar de importante atât pentru sănătate cât și pentru siluetă. Cele două, de altfel, sunt legate între ele. Favorizează digestia, sunt esențiale pentru sănătatea tractului digestiv, reglarea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. Adică cheile unei siluete fără efort dar și a sănătății. Și frumusețea este afectată de o digestie deficitară fiindcă tenul se încarcă atunci când eliminarea nu funcționează iar în organism se acumulează toxine.

sursa: pinterest.com

Din păcate, alimentația modernă este extrem de săracă în fibre, de aici și înmulțirea problemelor digestive și a celor de greutate. Nu voi face un lung tratat despre fibre, vă spun doar câteva lucruri esențiale. Fibrele sunt de două feluri: solubile, care ajută la absorbția nutrienților, și insolubile, cele care favorizează tranzitul prin intestin. Acum că am argumentat de ce este important să introduceți în dietă cât mai multe alimente bogate în fibre, iată și un top 20 astfel de alimente:

 1. Mazăre galbenă
 2. Linte
 3. Smochine
 4. Fasole neagră
 5. Fasole albă
 6. Năut
 7. Semințe de chia
 8. Avocado
 9. Anghinare
 10. Pere
 11. Dovlecei
 12. Mazăre
 13. Zmeură
 14. Semințe de in
 15. Cocos
 16. Bame
 17. Quinoa
 18. Napi
 19. Varză
 20. Migdale

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.