De unde îți iei proteinele în timpul postului, lucru esențial pentru sănătate dar și ca să nu te îngrași

Așa cum am mai spus, cheia unei siluete frumoase dar și a unui organism sănătos este o dietă echilibrată. Adică să conțină toate elementele: glucide, carbohidrați, proteine. Iar lucrul acesta este cu atât mai valabil dacă țineți post, fiindcă tendința este de a mânca în special alimente ce conțin preponderent carbohidrați și grăsimi. Asta va duce nu doar la dezechilibre în organism dar și la îngrășat.

sursa: pinterest

Iar despre proteine, în special, v-am spus că sunt aliați de nădejde atât în cura de slăbire, pentru sculptarea unui corp frumos, prin mișcare dar mai ales pentru creșterea masei musculare și refacerea fibrei mușchilor, așadar sunt esențiale.

În general, lumea când aude cuvântul proteine se gândește la carne. Ceea ce este perfect adevărat. Și fac parte dintre persoanele care sunt total împotriva eliminării cărnii din alimentație. Există elemente importante pe care nu le poți lua de nicăieri din altă parte. Cum ar fi colagenul, vital pentru sănătatea articulațiilor, de exemplu.

Ce faci, însă, în timpul postului? Soluția este să ai grijă să iei proteinele din surse non-animale. Iată o listă:

  1. Ovăz
  2. Toată gama de nuci și unturi preparate din ele
  3. Semințe și uleiurile din acestea
  4. Fasole
  5. Conopidă
  6. Broccoli
  7. Spanac

BONUS

Pentru cei care țin o formă mai ușoară de post, adică doar fără carne, mai există și următoarele variante:

  1. Ouă
  2. Urdă
  3. Iaurt grecesc

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.