Ce să mănânci la masa de prânz, simplu la birou, ca să nu te îngrași

Masa de prânz este una problematică, o dată fiindcă este foarte importantă, aflându-se în momentul zilei cu cea mai multă activitate, deci corpul are nevoie de energie, mai ales în cazul celor care sar frecvent peste micul dejun, iar apoi pentru că, de obicei, mai nimeni nu se află acasă ci la serviciu. Iar dacă te mai și iei cu treaba sau nu-ți place să mânânci “pe tastatură”, cum e cazul meu, tendința este mai degrabă să sari peste prânz sau să alegi lucruri ușor de mâncat, în general prostioare ambalate, gem chipsuri, covrigei etc, care nu doar că îngrașă dar mai sunt și doar surse de calorii goale, adică fără niciun beneficiu pentru organism. Ba dimpotrivă chiar.

sursa: www.careeraddict.com

Ca să nu vă opriți direct la automatul cu biscuiți sau la chioșc pentru chipsuri, iată câteva variante, gândite de profesorul Mencinicopschi, pentru masa de prânz.

Catering/restaurant

Varianta 1 – Supă sau ciorbă de legume

Varianta 2 – Paste simple cu sos de roșii

Varianta 3 – Pește la grătar cu legume

Varianta 4 – Salată grecească

Îți aduci de acasă

Varianta 5 – Sandviș cu pâine de secară, cașcaval de capră și frunze de salată.

Varianta 6 – Un iaurt mare degresat sau din lapte de capră cu crackerși din semințe sau făină integrală

Varianta 7 – Urdă sau brânză degresată sau din lapte de capră cu salată mixtă cu lămâie și ulei de măsline sau legume simple gen roșii, ridichi sau ardei gras.

Dar, ca notă generală, ca să vă puteți face orice combinații doriți, să știți că, în privința mesei de prânz, nu prea sunt restricții, fiind una dintre mesele din timpul zilei deci aveți suficientă activitate pentru consuma caloriile, indiferent dacă vin din carbohidrați, grăsimi sau proteine. Important este să respecte regulile de combinare despre care am tot vorbit și pe care le găsiți AICI, dacă nu le știți deja.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.