Cea mai simplă soluție pentru siluetă frumoasă: antrenamente simple și eficiente, de doar 5 minute

Pe fondul creșterii din nou a numărului de infectări, în mai toată țara revin restricții mai dure pentru restrângerea pandemiei, inclusiv limitarea accesului la sălile de sport sau chiar închiderea acestora, în anumite localități. Dar chiar și unde mai rămân deschise, nu e o idee rea să evitați aglomerațiile și să vă antrenați singuri, chiar dacă sunteți vaccinați sau nu. Iar dacă nu prea ați fost până acum cu sportul, nu e niciodată prea târziu să vă apucați, fiindcă mișcarea este esențială pentru sănătate. Iar antrenamentele făcute în intimitatea casei reprezintă o soluție foarte bună pentru ambele situații pe care le-am expus mai sus. Pentru mine au fost soluția ideală care m-a convins să mă apuc de făcut mișcare.

Antrenamentele făcute acasă, dacă sunt alese corect, sunt exact la fel de eficiente precum cele făcute la sală. Ideea e simplă: important e să muncești, nu contează unde o faci. Și nici nu necesită enapărat prea mult timp. Oricine își poate rupe din timp 5 minute dintr-o zi și să facă niște exerciții simplu de învățat, inclusiv, de exemplu, în timp ce se uită la TV.

Antrenează-ți tot corpul în doar 5 minute

Desigur că vorbesc despre un minimum de mișcare. Cu cât mai multă faceți, cu atât mai bine. Vreau doar să demonstrez că se poate și în 5 minute, fără măcar să ieși din casă și fără niciun fel de echipament suplimentar. Iată un exemplu

și un al doilea

Desigur că puteți să faceți mai multe serii, să le faceți pe amandouă în aceeași zi și recomand o încălzire de 4 minute înainte, ca cea din clipul de mai jos

și 5 minute de stretching, pentru creșterea mobilității

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.