Top 8 alimente care te ajută să nu răcești

Temperaturile au scăzut brusc și, în astfel de perioade, riscul de a răci este mai mare, fiindcă schimbările de temperatură sunt un șoc pentru organism care nu are timp să se obișnuiască treptat. Asta, împreună cu valul 4 al pandemiei care face ravagii, în această perioadă, în materie de infectări, ne fac pe toți și mai sensibili și e o idee bună să ne ferim cât mai mult chiar și de o simplă răceală, care să ne facă și mai vulnerabili.

sursa: www.soundhealthandlastingwealth.com

Nimeni nu a găsit încă rețeta construirii unui sistem imunitar puternic, din păcate. Dacă ar fi reușit, nu am mai fi avut cancer, sida, nici măcar o simplă răceală pe planetă. Organismul uman este o minune încă nedeslușită pe deplin de știință, chiar și la mii de ani de la apariția vieții pe planetă.

Doctorii, însă, spun că vitamina C este un element esențial pentru imunitate iar consumul acesteia, fie că vorbim despre alimente care o conțin sau suplimente nutritive, ar ajuta la întărirea sistemului imunitar. Eu pot doar să vă spun că nu strică să consumăm cât mai multe alimente bogate în vitamina C. Iată, așadar

Top 8 alimente cu aport mare de vitamina C
  • Ardei grași roșii – 95 mg
  • Portocale – 82 mg
  • Varza kale – 80 mg
  • Kiwi – 64 mg
  • Ardei grași verzi – 60 mg
  • Broccoli – 51 mg
  • Grepfrut – 43 mg
  • Căpșuni – 42 mg

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.