Tot ce trebuie să știi când alegi o înghețată, ca să fie sănătoasă dar și o rețetă simplu de făcut acasă

Cel puțin calendaristic, suntem la câteva zile distanță de vară iar vara alimentul favorit este înghețata. Mă rog, eu mănân înghețată oricând, inclusiv iarna. :)) Din păcate, tocmai vara nu este foarte recomandată. În mod paradoxal, pe vreme caniculară, corpul nostru are nevoie de cald, nu de rece. Recomandate sunt ceaiurile călduțe, fresh-urile din fructe sau iaurturile. Înghețata, fiind rece, provoacă organismul la autoreglare așa că acesta va produce mai multă căldură și temperatura sa va crește, în loc să scadă. Partea bună este că, cel puțin deocamdată, nu este prea cald. Oricum, cred că ar trebui să știți cum să alegeți și să mâncați înghețata, ca să fie sănătoasă.

sursa: zikata.wordpress.com

În primul rând, trebuie să o mâncați încet, s-o țineți în gură până se topește și nu mai e la fel de rece și abia apoi s-o înghițiți. Apoi, e important să fiți foarte atenți la ingrediente atunci când o cumpărați. Cel mai probabil conține mult zahăr iar cantitatea recomandată de zahăr pe zi este de 40 de grame.

De asemenea, nu alegeți produsele light, adică degresate. Scăpați de grăsime însă acestea conțin o cantitate și mai mare de zahăr.  În plus, înghețata din comerț conține mulți conservanți și coloranți, celebrele E-uri care, după cum știți, sunt periculoase pentru sănătate. Iar problema este că o dați, în special, copiilor.

În aceste condiții, în niciun caz nu este recomandat să o cumpărați din surse care nu vă pun la dispoziție ingredientele. Cum ar fi aparatele de la colț de stradă. Și știu că e greu mai ales să vă țineți copiii departe de înghețată. Așa că mai bine faceți un efort și le preparați una sănătoasă, în casă.

Rețetă de înghețată de la doctor Menci

Desigur, în materie de nutriție vă recomand sfaturile profesorului Gheorghe Mencinicopschi. Iar doctor Menci spune că cea mai simplă variantă este folosirea iaurtului, în care puneți măr tăiat cubulețe, cu tot cu coajă, și alte fructe care vă plac. Puteți adăuga puțină sfeclă roșie pentru a-i da o culoare frumoasă. Amestecați totul în blender, până capătă o consistență cremoasă și omogenă. Băgați amestecul la congelator. Poftă bună! 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.