De ce sunt importante gustările și ce să mănânci ca să ai siluetă frumoasă fără bătăi de cap

Am explicat ca formulă cum ar trebui să arate mesele din zi sau, cel puțin, cum arată ale mele, fiindcă insist să precizez iar că vorbesc numai despre experiența personală pe acest blog, dar înțeleg că este nevoie să iau și separat fiecare masă și să o explic puțin. Pe lângă cele 3 mese principale, formula mea include și două gustări. Desigur că se și poate renunța la ele, dar să știți că și acestea au rostul lor. Iată la ce mă refer:

sursa: rebeldietitian.us

Ce este gustarea

Este tot o masă dar mai puțin consistentă. Ceva ce mănânci între mesele principale. Nu este însă o regulă bătută în cuie. În funcție de program, mie mi se întâmplă să mănânc două gustări consecutive apoi două mese consecutive. Ideea de gustare se referă la cantitate și la faptul că nu e neapărat mâncare gătită.

Principiul meu de a mânca puțin și des are la bază ideea că vei mânca mai puțin dacă nu ajungi să o faci pe fond de foame avansată. Plus este necesar pentru a face mai ușor de respectat regulile de combinare, pe care le găsiți AICI dacă nu le aveți deja. Deci procedez așa pentru că nu mănânc niciodată mai multe feluri de mâncare la o masă, ci la distanță de 2 ore. Eu am constatat că e mai ușor așa pentru digestie, mai ales că am un ficat sensibil.

În ce constă gustarea

Poate fi vorba despre fructe, o prăjitură, ceva din seria nucilor, unt de arahide cu pâine integrală, brânză cu legume. Practic orice. Ideea este să respectați regulile consumului de fructe, adică separat de altă masă și, de preferat, în prima parte a zilei.

3 exemple de gustări sățioase și sub 100 de calorii

1. Brânză și castraveți

30 de grame de brânză de capră cu o jumătate de castravete, tăiat felii

2. Iaurt cu migdale și miere

120 de grame de iaurt integral, 3 migdale mărunțite, puțină miere

3. Brânză proaspătă și fructe de pădure

O jumătate de cană de brânză proaspătă de vacă, degresată, cu un sfert de cană de afine, căpșuni sau alte fructe de pădure care vă plac.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.