Top 10 alimente cu efect de elixir al tinereții

Oamenii și-au dorit dintotdeauna să descopere elixirul tinereții veșnice. Dovadă că există și o sumedenie de basme pe temă. Bine, nu chiar dintotdeauna. Mai degrabă de când progresele medicinei au făcut ca oamenii să trăiască mai mult. Pe vremea când mureau la 30 și ceva de ani, cu siguranță că nu erau preocupați de asta pentru că nu prea erau conștienți că există bătrânețe.

Acum, există mai multe cauze pentru îmbătrânire și, desigur, unii oameni îmbătrânesc mai repede decât alții dar, când vine vorba despre alimentație, vorbim despre procesele de oxidare din organism care duc la îmbătrânirea țesuturilor și organelor, în parte, deci și a ansamblului.

sursa: sleepwellbc.ca

Și există în natură și antioxidanți care încetinesc aceste procese. Iată o listă cu 10 alimente foarte bogate în astfel de antioxidanți:

  1. Toată gama de fructe de pădure
  2. Căpșuni
  3. Piersici
  4. Ananas
  5. Nuci
  6. Nuci pecan
  7. Brocolli
  8. Anghinare
  9. Ceai verde
  10. Somon

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.