Top 20 de alimente pentru combaterea metabolismului lent

Există mai multe metode de a slăbi. Unele mai bune, alte mai puțin bune. Desigur că cea mai rapidă cale poate părea a fi înfometarea dar, pe termen lung, aceasta nu va da rezultate în sensul că duce la încetinirea proceselor metabolice ceea ce înseamnă că veți ajunge să fiți nevoiți să mâncați tot mai puțin pentru a vă putea menține.

sursa: pinterest.com

Desigur că un aport caloric mult prea mare în raport activitatea fizică depusă trebuie scăzut. Dar, personal, nu recomand scăderea sub limita a 2.000 de calorii pe zi pentru femei și 2.500 în cazul bărbaților. Consider că sub aceste valori, orientative desigur, nu-i poate fi asigurat organismului necesarul de energie și nutrienți pentru a fi și sănătos.

Eu sunt adepta slăbitului deștept adică prin intensificarea arderilor metabolice și introducerea în dietă a acelor alimente care favorizează arderea grăsimilor. Iată o listă cu 20 de asemenea exemple:

 1. Afine
 2. Ardei grași
 3. Avocado
 4. Cacao
 5. Cartofi dulci
 6. Cereale integrale
 7. Fasole
 8. Grepfrut
 9. Mere
 10. Migdale
 11. Ouă
 12. Portocale
 13. Ridichi
 14. Roșii
 15. Scorțișoară
 16. Somon
 17. Semințe de in
 18. Spanac
 19. Sparanghel
 20. Varză

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.