De ce e important pentru siluetă și sănătate să nu ai deficit de magneziu. Plus top alimente din care îl iei

Magneziul este unul dintre cele mai importante elemente pentru corpul uman. Este implicat în peste 600 de reacții celulare, de la sinteza proteinelor, metabolizarea glucidelor și lipidelor, transformarea caloriilor în energie, fixarea calciului, activitatea musculară, reglarea sistemului nervos și inclusiv reducerea inflamațiilor de tot felul, adică și celulită, aceasta fiind un rezultatul tot a procelesor inflamatorii.

sursa: rebeldietitian.us

Desigur că îl puteți lua și din suplimente nutritive însă utilizarea lor irațională poate duce la exces plus că nu sunt recomandate celor cu afecțiuni renale. Tocmai de aceasta cel mai indicat este să vă asigurați aportul de magneziu prin alimentație. Și, în acest sens, iată

Top 15 alimente cele mai bune surse de magneziu
 1. Cacao
 2. Semințe de susan
 3. Nuci braziliene
 4. Busuioc
 5. Brocolli
 6. Migdale
 7. Mentă
 8. Semințe de pepene roșu
 9. Semințe de pin
 10. Spanac
 11. Semințe de dovleac
 12. Bame
 13. Mărar
 14. Semințe de floarea soarelui
 15. Semințe de in

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.