DE CE și CE să mănânci între mese ca să slăbești

V-am tot spus că cheia unei siluete frumoase dar, în același timp, și a unui organism sănătos este o dietă echilibrată, completă și organizată. Adică trebuie să mănânci și proteine și glucide și lipide dar să nu mănânci mult o dată ci în porții mici și dese. Chiar dacă pare ciudat, un program organizat din 3 mese principale și 2 gustări te va ajuta să slăbești.

Pe câți nu i-ați auzind spunând: “dar eu nici măcar nu mănânc mult. Doar o dată sau de două ori pe zi. Nu știu de ce nu slăbesc”? Păi tocmai aici este problema. Momentul din zi în care mănânci este foarte important la fel și cantitatea de mâncare.

sursa: cdn.inquisitr.com

Practic, dimineața trebuie să mănânci cel mai bine, apoi, pe parcursul zilei, când ai activitate fizică, trebuie să-i asiguri organismului energia de care are nevoie iar seara să fie masa cea mai ușoară.

Dacă pe parcursul zilei te înfometezi, ajungi să mănânci seara, când activitatea fizică scade, mult mai mult decât este nevoie. Plus că, dacă nu are de unde să-și ia energia atunci când are nevoie, organismul intră în stare de avarie. Își încetinește procesele metabolice, deci arde mai puține calorii, și se apucă de făcut provizii sub formă de grăsimi.

Acum că am explicat mecanismul, iată 3 exemple de gustări care te ajută să slăbești:

1. 1 măr mare și un pahar de lapte degresat

E o combinație nemaipomenită: fibre care favorizează tranzitul intestinal și proteine care stimulează arderile.

2. Avocado cu brânză cottage

Scoateți sâmburele și umpleți jumătate de avocado cu brânză cottage degresată. Aceeași combinație minune de fibre și proteine, la care se adaugă grăsimile sănătoase din avocado.

3. Ton cu crackerși din făină integrală

6 crackerși din făină integrală pe care puneți ton din conservă. Din nou fibre, proteine și acizi grași esențiali Omega 3.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.