Top 5 alimente care fac minuni pentru siluetă și sănătate

Și asta fiindcă că sunt extrem de bogate în vitamine și minerale, deci ne ajută să ne păstrăm sănătoși, cu un metabolism alert și supli. Aportul de nutrienți este esențial pentru imunitate plus că, dacă organismul are tot ce-i trebuie, nici nu vom simți poftă de mâncare exagerată sau pentru anumite gusturi. Așa cum am explicat pe larg AICI, poftele pentru anumite alimente și apetitul ieșit din comun sunt semne de carențe de nutrienți în organism iar satisfacerea lor nu va duce decât la agravarea problemei.

În plus, acestea fac și minuni când vreți să slăbiți, ajutând la arderea grăsimilor:

1. Peștele oceanic și fructele de mare

Sunt foarte bogate în acizi grași esențiali Omega 3, cu efecte extraordinare pentru sistemul cardio-vascular, cel nervos dar aceste grăsimi sănătoase ajută și la scăparea de stratul inestetic de grăsime din zonele problemă. Fructele de mare, în special, sunt sursă excelentă de vitamina B12, dar și magneziu, fier, potasiu, zinc.

2. Fructele de pădure

Surse de mulți antioxidanți, aceștia sunt cei care combat toate procesele de îmbătrânire din organism. Conțin și multe substanțe care combat procesele inflamatorii din organism, așa cum este și celulita. Sunt foarte bogate în vitamina A, complexul de vitamine B dar și substanțe bactericide, cum sunt acidul citric și acidul benzoic, ce funcționează ca antiseptici.

3. Ouăle

Despre multiplele calități extraordinare pe care le au ouăle am vorbit pe larg AICI. Pe scurt, conțin, printre altele, vitaminele B6, B12, D, E, sodiu, magneziu, potasiu, fosfor, calciu, fier, acid folic  și caroten, excelent pentru piele.

4. Nucile

Așa cum am explicat pe larg AICI, sunt surse excelente de grăsimi sănătoase, esențiale pentru sistemul nervos, dar complexul de nutrienți pe care îl aduc au efect de remineralizare a organismului.

5. Verdețurile

Sunt printre cele mai bogate alimente în vitamine: A, complexul B, C, D, E, K, dar și minerale precum seleniu, zinc, fosfor, cupru, acid folic, potasiu, calciu, magneziu și fier. De asemenea, sunt surse excelente de antioxidanți, adică vă ajută să vă mențineți tinerețea mai mult timp.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.