7 hobby-uri uzuale care pot fi moduri de a face mișcare și să te ajute să slăbești

Și, mult mai important decât atât, te ajută să fii mai puțin sedentar(ă). Sedentarismul duce nu doar la îngrășare, e posibil să previi asta dacă nu mănânci mult sau ai un metabolism bun, dar stă la baza unor probleme de sănătate care se vor resimți cu timpul, mai ales în privința sistemului cardio-vascular. Suntem ființe făcute de Dumnezeu să mergem în picioare iar mișcarea are un rol esențial în funcționarea organismului.

Dacă ți se pare greu să faci mișcare sau să mergi la sală, ar trebui să abordezi problema din alt unghi și să cauți activități care-ți fac plăcere iar atunci abia vei aștepta să ai puțin timp că să te miști. Există hobby-uri și activități zilnice banale care sunt tot forme de a face mișcare, mai ales dacă știi cum să le faci să fie amuzante. Iată câteva exemple:

sursa: pinterest.com

1. Diverse sporturi

Înot, tenis, squash, cățărări, arte marțiale, box, sărit coarda, fotbal, volei, handbal, alergat etc. Bun, asta este varianta cea mai logică așa că am început cu ea dar mai urmează și alte exemple. Fiecare dintre aceste sporturi reprezintă moduri amuzante de a-ți petrece timpul liber și de a-ți întări relațiile cu cei din jur, important este să identifici ce îți place.

Partea minunată este că, atunci când te joci, nici nu ai presiunea competiției, deci interpretează totul ca pe un joc, nu un sport. Ideea este să te miști și să te simți bine, nu să mergi la olimpiadă.

2. Dans

Este, cum ar zice americanul, “the next best thing”. Sunt stiluri de dans care ard chiar mai multe calorii decât anumite sporturi, plus că dansul este și extrem de distractiv. Mă rog, mie îmi place mult să dansez. 🙂

3. Plimbările în natură, drumețiile

Ajută și doar să mergi mai mult pe jos. Oricât de puțină mișcare în plus este importantă!

4. Jucatul cu animalele de companie sau copiii

Și revenim la jocuri. Nu trebuie să stai pe bancă sau ca statuia în timp ce câinele sau copilul se joacă de unul singur. Poți să te implici. Pe lângă faptul că te vei mișca, te vei și apropia mai mult de copilul tău sau câinele, pisica, porcul de Guineea sau ce mai ține omul pe lângă casă. 🙂

5. Tuns gazonul, grădinărit

În special tunsul gazonului poate fi extrem de solicitant. M-am ocupat la un moment dat și-mi aduc aminte că nu e ușor să întreții o curte/grădină.

6. Treburi casnice, făcute eventual pe muzică

Toate treburile casnice pot fi transformate în mini-antrenamente mai ales dacă te concentrezi să încordezi cât mai mulți mușchi în timp ce le faci. Ștersul pe jos cu o lavetă, de exemplu, este un exercițiu excelent pentru abdomen. În plus, dacă vă puneți muzică, puteți să și dansați în timp ce faceți curățenie.

7. Sex

Cred că punctul acesta nu mai are nevoie de niciun argument. :))

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.