Cei 4 pași esențiali pentru a scăpa de celulită

Problema majoră a celor mai multe persoane este că, și atunci când slăbesc, rămân în continuare cu celulită și colăcei în jurul taliei. Și asta fiindcă acele depozite de grăsime sunt îngrozitor de rezistente. Și în special femeile au această problemă pentru că genetic sunt construite să depună în aceste zone.

Sunt 4 lucruri pe care trebuie să le faceți ca să scăpați de stratul inestetic de grăsime din aceste zone. De fapt, ca să fiu corectă, nu să scăpați de celulită, ci să nu se mai vadă. Nu prea există femeie care să nu aibă celulită. Spun “nu prea” ca să nu exclud vreo extraterestră pe care n-am întâlnit-o eu. :)) Doar că la cele care fac sport nu se vede. 🙂 Genetic, femeile au mai multă grăsime corporală decât bărbații. 🙂

1. Curățați-vă dieta

Este extrem de important. În primul rând, trebuie să vă organizați felul în care mâncați. În cazul celulitei și al grăsimii de pe abdomen, aceste lucru este crucial. Deci trebuie să vă învățați să mâncați dimineața, să luați 3 mese principale și 2 gustări și să respectați regulile descrise, cu scheme, în articolul de AICI.

S-a terminat cu prăjelile, patiseria, mâncarea fast food, dulciurile cu mult zahăr rafinat, grăsimile de origine animală și alcoolul în exces.

2. Trebuie să slăbiți

Și asta faceți prin exerciții de tip cardio, gen alergare, urcat scările în ritm alert, sărit coarda etc. Sau, dacă nu vreți să ieșiți din casă, încercați-le pe cele din clipul de mai jos.

Da, inițial veți slăbi de peste tot și nu suficient de unde vă doriți. Această ultimă problemă o rezolvăm la punctul 3. Puțină răbdare. 🙂

Cât despre sâni, într-o primă fază se vor duce văzând cu ochii, având în componența lor multă grăsime. După ce ați ajuns, însă, la rezultate în zonele dorite, măriți cantitatea de grăsimi din alimentație, din cele bune desigur, găsiți o listă AICI. Așa veți ajunge să mai puneți grăsime fix acolo unde este normal să aveți. Deci și la sâni.

Plus, pentru fermitate, există exerciții specifice. În genul celor din tutorialul următor.

3. Exercițiile specifice

Și ajungem, în sfârșit, la durerea noastră: eliminarea țintită a grăsimii. Asta se face cu exerciții specifice care să mărească masa musculară din zonele respective. Masa musculară mai mare va consuma mai mult și va elimina și stratul nedorit. Atenție, însă, nu merge doar cu aceste exerciții. Adică să nu vă gândiți că, dacă le faceți doar pe astea, veți slabi numai din aceste zone. Nu. Doar că vă veți dezvolta mușchi pe sub grăsime. E posibil să se subțieze și stratul dar nesemnificativ. Pentru rezultate, este nevoie de dietă și cardio.

Și acum să le luăm pe rând. Exemple de exerciții specifice pe care le puteți face.

Fund

Coapse și aripioare

4. Beți multă apă

Hidratarea este esențială în cura de slăbire și mai ales pentru eliminarea celulitei. Pentru un adult, specialiștii recomandă în jur de 2 litri de apă pe zi. Merge și cu ceai. Nu, sucurile, cafeaua și alcoolul nu se pun la socoteala asta. :)) Nici măcar cele făcute în casă. Pe ele le socotiți ca alimente atunci când vă numărați caloriile.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.