Cel mai bun plan pentru a slăbi eficient și de durată. Doar 3 pași

Problema asta cu slăbitul nu este deloc una simplă și trebuie avută mare grijă atunci când alegi metoda prin care dai jos kilogramele în plus, fiindcă, deși unele cure pot da rezultate excelente și rapid, pot, de asemenea, să provoace dezechilibre majore care se vor traduce prin probleme de sănătate greu, uneori chiar imposibil, de îndreptat.

sursa: www.theguardian.com

Cea mai bună metodă este de a-ți echilibra organismul și asta și pentru că va implica o rezolvare pe termen lung, adică să nu te mai chinui să te înfometezi ca să nu depui fiecare îmbucătură pe care o iei. Iar asta nu poți face eficient decât în 3 pași:

1. Combaterea deshidratării

Este primul şi cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci. Absolut fiecare celulă a corpului tău are nevoie de apă pentru a funcţiona corect. Înveţi asta încă din şcoală, la anatomie. Cumva, însă, pe traseu, uităm asta şi ajungem să nu mai facem nici cel mai elementar lucru pentru sănătatea noastră.

Şi nu, cafeaua sau sucurile nu se pun. 🙂 Trebuie să beţi apă şi ceaiuri. Pe tot parcursul zilei, în permanenţă, puţin câte puţin. Efectele le veţi observa imediat: veţi mânca mai puţin, pielea va arăta mai bine.

2. Făcut ordine în nutriție

Trebuie să-ţi alimentezi organismul constant, să nu mănânci pe fond de foame teribilă pentru că vei ajunge să te îndopi, ci să o faci în funcţie de nivelul de activitate pe care-l ai. Este extrem de logic totul, nu e fizică nucleară. Organismul tău se va simţi din nou în siguranţă şi va avea curaj să tureze şi el motoarele.

Planul e simplu: mănânci de 5 ori pe zi, adică 3 mese principale şi două gustări. Ţi le organizezi cam la 2-3 ore distanţă una de alta astfel încât, ultima dată să mănânci cam cu 4 ore înainte de culcare. Mănânci NEAPĂRAT dimineaţa şi asta trebuie să fie şi cea mai consistentă masă. Şi, evident, cina trebuie să fie cea mai uşoară.

Carbohidraţii şi fructele se mănâncă în prima parte a zilei, atunci când ai activitate intensă şi deci consum mare de energie pentru că aceştia sunt surse aproape instantanee de energie dar care trebuie consumată repede. Altfel se transformă în depozite de grăsime. Fructele nu trebuie mâncate seara pentru că te balonează şi-ţi îngreunează digestia.

Seara e bine să mănânci proteine din carne slabă, pentru că organismul depune mai mult efort ca să le descompună deci va consuma energie pentru acest proces. Şi, desigur, liber la legume proaspete.

Acum că am stabilit când mănânci şi am enumerat regulile de bază, este important şi ce punem în aceste mese. Alimentele permise le găsiţi AICI şi este important să respectaţi regulile de combinare, pe care le găsiţi AICI. Asta e poate mai important decât ce mâncaţi. O idee foarte bună este să introduceți cât mai mult în dietă alimentele care ajută în mod deosebit la stimularea metabolismului. Le găsiţi AICI. Le introduceţi în dietă alături de cele care vă plac.

3. Combaterea sedentarismului

Deci trebuie să faceți cât mai multă mișcare. Mai întâi, puteți începe cu lucruri elementare, gen să mergeți mai mult pe jos, să urcați pe scări nu cu liftul, să vă ridicați de la birou o dată la 15 minute să faceți câţiva paşi, să vă plimbați în timp ce vorbiți la telefon, să parcați mai departe la mall nu în buza intrării etc.

Dar e important să faceți și mai mult de atât. Pe de o parte trebuie să faceți cardio, adică alergat, urcat scările în ritm alert, sărit coarda sau, dacă nu vreți să ieşiți din casă, aveți mai jos un exemplu de antrenament pentru care nici nu trebuie să părăsiți sufrageria.

La acestea, însă, trebuie să adăugați antrenamente funcționale, pentru creșterea masei musculare. Aveți mai jos un exemplu de antrenament funcțional cu propria greutate

la care, însă, ideal este să începeți să adăugați greutăți: gantere, greutăţi cu nisip pentru picioare, exerciţiile pentru fund să le faceţi cu Kettlebell. Acestea vor intensifica exercițiile și vor duce la creșterea mai rapidă a masei musculare. Ideea este că masa musculară consumă mai multe calorii, ceea ce ne dorim. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.