Cel mai simplu lucru pe care îl puteți face pentru a avea fund tonifiat

Pentru a avea un corp frumos și sănătos și a face mișcare nu e nevoie nici de antrenori personali nici de abonamente la săli scumpe ci doar de puțină voință. Ca și-n nutriție, și-n cazul sportului, cele mai sănătoase și eficiente lucruri sunt cele simple iar voința n-o poți înlocui cu niciun praf sau chimicale scumpe. În cazul fundului, care are nevoie de o atenție specială fiindcă mușchii fesieri nu prea sunt antrenați în mișcările pe care le facem în mod uzual, cel mai bun lucru pe care poți să-l faci este un exercițiu pe care l-am învățat cu toții încă de la grădiniță: genuflexiunea. Adică așa:

Trebuie însă executată corect. Adică trebui să vă lăsați cât mai jos puteți, nu trebuie să vă aplecați în față prea mult, ideea este să țineți spatele cât mai drept. Pentru asta, trebuie să vă lăsați srijinul spre călcâie iar vârfurile degetelor să bată în partea de sus a încălțărilor. Când vă ridicați, trebuie să simțiți mușchii fesieri când lucrează, nu doar pe cei de la picioare. O soluție foarte bună este să țineți deasupra capului, în mâini, un băț, coadă de mătură sau altceva asemănător. Vă va forța să vă mențineți postura și spatele drept.

Pentru a avea un fund tonifiat, bombat și fără celulită este suficient să faceți acest exercițiu simplu, desigur crescând numărul de repetări. Pentru a vă demonstra, vă propun în continuare un program de 30 de zile care include doar acest exercițiu simplu. Are și zile de pauză. 🙂 Știu că spre final va fi greu, dar imaginați-vă satisfacția când îl veți termina. 🙂

sursa: pinterest.com

Începem cu mai puține repetări, de acomodare, și fiecare zi vom crește treptat numărul. Dacă obosiți, luați pauze scurte, plimbați-vă în timp ce scuturați picioarele și reluați când simțiți că durerea a dispărut.De asemenea, foarte important: nu întrerupeți programul dacă ați făcut febră musculară. Aveți încredere când vă spun că va fi mai ușor de suportat și va trece mai repede dacă veți continua să vă mișcați. Dacă totuși ați abandonat, nu vă lăsați. Reluați-l DE LA CAPĂT când vă simțiți în stare. Important este să ajungeți mereu un pas mai departe.

Ideal ar fi să faceți și câteva minute de încălzire înainte. Puteți încerca exercițiile din clipul de mai jos.

Program de 30 de zile pentru fund

Ziua 1 – 50 de repetări

Ziua 2 – 55

Ziua 3 – 60

Ziua 4 – Pauză

Ziua 5 – 70

Ziua 6 – 75

Ziua 7 – 80

Ziua 8 – Pauză

Ziua 9 – 100

Ziua 10 – 105

Ziua 11 – 110

Ziua 12 – Pauză

Ziua 13 – 130

Ziua 14 – 135

Ziua 15 – 140

Ziua 16 – Pauză

Ziua 17 – 150

Ziua 18 – 155

Ziua 19 – 160

Ziua 20 – Pauză

Ziua 21 – 180

Ziua 22 – 185

Ziua 23 – 190

Ziua 24 – Pauză

Ziua 25 – 220

Ziua 26 – 225

Ziua 27 – 230

Ziua 28 – Pauză

Ziua 29 – 240

Ziua 30 – 250

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.