Ce poți mânca în caz de urgență când ți se face foame noaptea, fără să te îngrași. Top 5 variante

Dacă respecți principiul pe care îl recomand eu, de a mânca de 5 ori pe zi, 3 mese principale și 2 gustări, cina fiind cu 4 ore înainte de culcare și te hidratezi corespunzător pe parcursul zilei, nu ai cum să fii înfometat(ă). Știu că pare mult să mănânci de 5 ori pe zi dar așa porțiile vor fi mai mici și, per total, în majoritatea cazurilor, ajungi să mănânci o cantitate mai mică de mâncare. Plus că metabolismul va fi stimulat de programul regulat de mese și, în același timp, îi dai organismului toți nutrienții de care are nevoie.

sursa: claridgesbeautyandtanning.co.uk

Dacă, însă, din diverse motive, nu vă iese și ajungeți înfometați seara târziu, eu nu sunt adepta privațiunilor, deci în niciun caz nu recomand să vă chinuiți și să încercați să adormiți așa. Așadar, iată 5 exemple de gustări pe care le puteți mânca, fără probleme, seara târziu. Desigur, măsura este importantă. Mâncați încet, până v-ați potolit foamea, nu să vă ghiftuiți.

1. Carne slabă

De curcan sau de pui. Simplă. Este bogată în proteine iar senzația de sațietate este de durată.

2. Urdă cu mărar

Am mai vorbit despre urdă și calitățile ei extraordinare. Spre deosebire de alte produse lactate, conține o cantitate redusă de cazeină, acel compus din lapte pe care organismul uman are dificultăți să-l digere. Cantitatea de grăsime, de asemenea, este redusă însă conține aminoacizi care stimulează procesele metabolice și ajută la formarea masei musculare. Asta cu masa musculară, desigur, dacă ați făcut și ceva mișcare înainte. Dacă stai în fund pe canapea nu se dezvoltă nimic, în afară de dimensiunile acestuia. 🙂

3. Hummus

Este unul dintre preparatele mele favorite. Vă recomand să-l faceți acasă. Nu este greu deloc. Conține o cantitate mare de fibre care favorizează tractul digestiv. Seara târziu, mâncați-l nu cu pâine ci înmuiați în el morcovi sau țelină.

4. Iaurt grecesc

Da, conține grăsimi însă am mai spus că nu trebuie, în niciun caz, să mâncăm numai produse degresate sau să eliminăm grăsimile din alimentație. Orice eliminare completă a vreunui element este o prostie, după părerea mea. Iaurtul grecesc este sărac în zahăr dar bogat în proteine, așa că este foarte sățios. Puteți adăuga, fără probleme, fructe de pădure, chiar dacă, în general, nu este recomandat consumul fructelor seara. Cele roșii, de pădure, sunt excepția.

5. Fulgi de ovăz

Știu că noi, românii, nu suntem prea obișnuiți să mâncăm ovăz. În concepția noastră, mai degrabă, ovăzul este doar pentru cai. Dar uitați-vă la cai ce bine arată, ce puternici sunt și ce musculatură dezvoltată au. :)) Ovăzul, însă, este un aliment foarte bogat în nutrienți. Conține vitamina B, E, fier, zinc, magneziu, seleniu, fibre si proteine.

Așadar, un bol mic de fulgi de ovăz cu lapte degresat sau, pentru cei cu posibilități materiale mai bune, cu lapte de migdale, vă va da o senzație de sațietate de lungă durată și favorizează digestia.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.