Te trezești obosit(ă)? Nu mănânci ce trebuie! Top 10 alimente care asigură un somn odihnitor

Fiecare aliment îți poate îmbunătăți viața și sănătatea dacă știi cum și când să îl consumi. Odihna este, de asemenea, foarte importantă pentru organism dar și pentru procesul de slăbire. Există alimente care, prin elementele pe care le conțin, te ajută să ai un somn liniștit, deci să nu te trezești mai obosit(ă) decât te-ai culcat. Desigur, nu înseamnă că trebuie să le mănânci înainte de culcare. Regula rămâne aceeași: ultima masă cu 4 ore înainte de culcare. Iată și câteva exemple:

sursa: sleepwellbc.ca

1. Smochinele

Sunt bogate în magneziu, mineral foarte eficient pentru activitatea cerebrală și combaterea stresului. De asemenea, magneziul ajută la fixarea calciului și a potasiului în organism care, la rândul lor, sunt foarte eficiente în combaterea insomniei. În plus, ajută la reglarea activității cardiace, deci funcționează și dacă ești mai agitat(ă) din fire.

2. Bananele

Și, pentru că vorbeam despre potasiu, nu puteam să nu pun pe listă bananele. Ele conțin combinația magică de magneziu și potasiu dar și vitamina B6 care, de asemenea, combate insomnia.

3. Somonul

Pe lângă acizi grași esențiali Omega 3, somonul conține vitamina B6, cu ajutorul căreia organismul produce melatonină, hormon care ne face să dormim mai bine. Și tonul este o variantă foarte bună.

4. Cireșele

Și cireșele conțin melatonină.

5. Vișinele

La fel ca cireșele, ajută la un somn liniștit fiindcă sunt bogate în melatonină.

6. Nucile și semințele

Bogate și ele în melatonină, conțin și tripofan, aminoacid esențial pentru producerea seratoninei și a altor neurotransmițători care încetinesc activitatea cerebrală și ne ajută să ne relaxăm.

7. Curcanul

Conține cantități mari de tripofan, despre care am vorbit mai sus, plus că este bogat în proteine slabe și are puține grăsimi, deci este ușor de digerat și nici nu îngrașă.

8. Ouăle

Și ele au conținut ridicat de proteine și tripofan, despre care am explicat mai sus cum funcționează.

9. Laptele

De când erai mic(ă) știai că un pahar de lapte te ajută să dormi. Calciul stimulează producerea de melatonină care ajută mușchii să se relaxeze. În plus, conține și tripofan.

10. Ceaiul de valeriană sau de levănțică

Ambele sunt recunoscute pentru efectele calmante și liniștitoare. Combat starea de agitație, anxietatea și sunt excelente împotriva insomniei.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.