Top 10 alimente care fac minuni dacă le mănânci la micul dejun

Nimeni nu ar trebui niciodată să sară peste micul dejun. Orice altă masă dar nu asta fiindcă îți va stabili ritmul metabolismului. Am mai explicat mecanismul de autoapărare al corpului uman: dacă nu este alimentat atunci când are activitate, pe de o parte își va încetini procesele pentru a supraviețui cu ce are, deci inclusiv pe cele metabolice, iar, pe de altă parte, atunci când va fi alimentat, va avea tendința în special de a-și face provizii, desigur sub formă de grăsimi.

O alimentare corespunzătoare la începutul zilei va produce energia necesară pentru o eficiență maximă în activitățile de peste zi, va duce la intensificarea arderilor metabolice și la reglarea digestiei, în funcție de ce mâncați. Plus că lipsa micului dejun vă va face să mâncați mai târziu mult mai mult decât ați avea nevoie, deci să vă îngrășați sau, în cel mai bun caz, să depuneți grăsime pe abdomen.

sursa: pinterest.com

Proteinele vor contribui la intensificarea metabolismului dar și la întărirea imunității, carbohidrații vor oferi energie mai rapid iar fibrele reglează tranzitul intestinal. Variați-vă micul dejun pentru a obține pe rând aceste efecte, ținând cont, însă, de regulile de combinare a alimentelor. Dacă nu le știți, le găsiți AICI. O serie de alimente, însă, vor face adevărate minuni pentru metabolism, dacă le mâncați la începutul zilei. Iată un top 10:

– iaurt grecesc

– ovăz

– ouă

– unt de arahide

– pâine integrală

– legume

– fructe, în special banane și fructe de pădure

– cereale integrale

– pâine integrală

– lapte de migdale

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.