Ați auzit, probabil, de așa numitele alimente cu calorii negative. Asta nu înseamnă că nu au calorii sau au calorii cum minus ci că organismul consumă mai multe calorii pentru a le descompune decât conțin ele sau, în alte cazuri, că au proprietatea de a arde grăsimile.
Aceste alimente au calitatea de a arde grăsimile din alimentele grase, atunci când sunt combinate cu acestea, înainte ca organismul să apuce să le depoziteze. Cu alte cuvinte, dacă mâncați aceste alimente, puteți slăbi fără să vă înfometați.
Atenție, însă, multe nu au această proprietate decât dacă sunt consumate într-un anumit fel. De exemplu: portocalele te ajută să slăbești pentru că organismul are nevoie de mai multe calorii decât aportul lor pentru a digera pulpa și fibra. Portocalele sub formă de suc, însă, își pierd această proprietate fiindcă este mult mai ușor de digerat. Aportul caloric, însă, e aceleași.
Lista alimentelor care ard grăsimi
Fructe
- Mere
- Caise
- Lămâi galbene și verzi
- Fructe de pădure
- Căpșuni
- Mandarine
- Pepene galben și verde
- Mango
- Cireșe
- Nectarine
- Portocale
- Papaya
- Piersici
- Grepfruit
- Pere
- Struguri
- Ananas
- Rodii
Legume
- Anghinare
- Păstârnac
- Sparanghel fiert
- Fasole verde
- Mazăre
- Păstăi
- Piper
- Boabe de muștar
- Sfeclă
- Gogonele
- Vinete
- Brocolli
- Andive
- Varză de orice fel. Și acră
- Usturoi
- Dovleac
- Ridichi
- Morcovi
- Praz
- Conopidă
- Salată verde
- Hrean
- Țelină
- Ciuperci
- Ceapă de orice fel
- Măcriș
- Arpagic
- Pătrunjel
- Frunze de spanac
- Dovlecei
- Roșii (proaspete sau conservate)
Pește
- Biban de mare
- Crabi
- Stridii
- Scoici
- Midii
- Pui de baltă
- Creveți
- Homari
- Cod
Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.