Ce poți mânca dulce fără să te îngrași și chiar când ții cură

Partea cu dulciurile este cea mai grea atunci când nu vrei să te îngrași sau trebuie să slăbești dar dracul nu e chiar atât de negru, în sensul că există soluții chiar și pentru cei care țin cură de slăbire. Da, dulciurile nu trebuie neapărat să fie nesănătoase și pline de zahăr rafinat care provoacă dependență. Există și soluții sănătoase, fără calorii goale și care sunt și foarte gustoase, vă asigur. Iată, în continuare, o listă, cu toate explicațiile necesare:

sursa: pinterest.com

1. Dulciuri cu ingrediente sănătoase

La acest punct voi încerca să fac un fel de formulă după care să recunoașteți un desert sănătos. Depinde de voi câte calorii are deci și cât de mult îngrașă dar, la urma urmei, totul este matematică. Nu trebuie decât să compensați cumva.

Prima regulă este: nu făină albă ci integrală.

A doua: nu zahăr rafinat ci brut, în cantitate moderată, sau un alt înlocuitor dintre cei enumerați AICI. Iar dacă nu puteți renunța la zahărul alb, atunci să fie cât mai puțin.

Ingrediente cât mai naturale, când vine vorba despre creme, frișcă etc și din lactate, brânzeturi cu un conținut redus de grăsime.

Și ar mai fi bine să nu puneți fructe în prăjiturile care au blat din făină, fie ea și integrală. Brânză cu blat sau paste făinoase merge, la fel și brânză cu fructe. Și, desigur, puteți folosi glazuri din ciocolată neagră și diverse sosuri care să respecte regulile de mai sus.

2. Ciocolată neagră

Cea cu peste 60% cacao nu doar că nu vă îngrașă dar vă ajută să și slăbiți. Plus că este energizantă și foarte sățioasă.

3. Fructe

Fructele sunt cea mai bună sursă de glucide și cea mai sănătoasă. Iar unele sunt chiar foarte dulci. De exemplu mango, care este și bogat în nutrienți deci vă ajută în multe alte feluri. Atenție, însă, am mai spus și repet: fructele se mănâncă la distanță de orice altă masă, în jur de 2 ore, ca gustare sau ca masă în sine și în prima parte a zilei. Nu sunt indicate seara pentru că fermentează deci îngreunează digestia și vă balonează.

4. Iaurturi cu fructe și înghețate făcute în casă

Iaurtul la care adăugați fructele preferate mâncat ca atare sau pus la congelator și transformat în înghețată este delicios și sănătos. De asemenea, dacă vă preparați înghețata în casă, urmând anumite reguli. Am explicat și am dat rețete AICI.

5. Smoothie-uri și shake-uri

Sunt foarte la modă în ultimul timp. Puteți amesteca tot felul de fructe, iaurt, lapte de migdale și orice din gama nucilor. Un exemplu găsiți AICI, în interviul pe care l-am făcut cu Anca Lungu, prințesa Polonic.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.