4 trucuri ca să nu te îngrași în concediu

Nimeni nu vrea să se concentreze la reguli când este în concediu. 🙂 Mai ales anul ăsta, când am ieșit din izolare și oricum trebuie să respectăm multe reguli când mergem în vacanță. Și, în general, oamenii au tendința de a se folosi de această ocazie pentru a-și satisface toate poftele ba chiar să exagereze cu mâncarea. Așa că multă lume se întoarce din vacanță cu ceva kg în plus. Există, însă, metode să evitați îngrășarea și, în același timp, să vă bucurați de relaxarea și gusturile la care râvniți. Iată 4 idei:

1. Beți apă constant

Mai ales acum vara, hidratarea este esențială în primul rând pentru sănătate. În plus, dacă beți apă constant pe parcursul zilei, veți mânca mai puțin, fără să vă concentrați în mod special la asta. Deci dublu avantaj.

2. Mâncați puțin și des

Nu așteptați să ajungeți în stadiul de foame avansată fiindcă asta vă va face să mâncați mai mult, adăugându-se poftelor alimentare care și ele au același efect. În concediu, nu se mai pune problema că nu aveți timp să mâncați în timpul zilei. Faceți în așa fel încât cina să fie masa cea mai ușoară.

3. Mâncați câte un singur fel de mâncare

Vă va ajuta să nu amestecaţi haotic alimentele deci şi să evitaţi combinaţiile alimentare care îngraşă. Deci şi dacă aveţi chef de o prăjitură, o mâncaţi separat de orice altă masă şi la distanţă cam de 2 ore. Iar respectarea principiului de la punctul anterior îl va face foarte simplu de urmat şi pe acesta.

4. Slăbiți înainte

E o metodă logică: daţi jos câteva kg înainte, pe care le puneţi la loc în concediu. :)) Aveţi AICI un program intensiv de 3 zile.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.