7 minciuni grosolane pe care să nu le crezi niciodată când vrei să slăbești

Trăim în epoca fast food. Și când spun asta, nu mă refer doar la popularitatea atinsă de restaurantele de gen. Omul secolului nostru vrea miracole, soluții instant. Au succes enorm mâncarea fast food, cafeaua instant, adică ness și orice articol care oferă soluții cu efect practic până să-l termini de citit.

sursa: pinterest.com

Și sesizez asta absolut în fiecare zi și în orice domeniu. Fie că vorbim despre cure de slăbire, creme anticelulitice sau împotriva cearcănelor, până la promisiuni electorale și discursuri din spațiul public. Așa cum scriam, la un moment dat pe facebook, făcând trimitere la un citat din “Vrăjitorul din Oz”, cu cât e mai gogonată minciuna, cu atât mai mulți se înghesuie să o creadă.

Și am încercat să fac un top al minciunilor sfruntate legate de slăbit și alimentație în care să nu credeți niciodată, nici o dată, nici măcar o singură dată. Mai ales că unele au urmări grave asupra sănătății și vieții voastre dar chiar se răsfrâng și asupra vieții celor din jur.

1. Curele de slăbire miracol

Totul în viață are o logică. Miracolul nu. Tocmai de asta s-a și inventat un cuvânt special pentru el. Altfel era normalitate iar normalitatea nu e cu nimic specială. Sună deja a teorie a bățului de chibrit dar, uneori, chiar trebuie să o mai facem și pe asta din când în când.

Așadar, dacă nu te-ai îngrășat într-o săptămână, o zi, o oră, bunul-simț îți spune că n-ar trebui să te aștepți să dai jos kg respective în acest interval. Mai ales dacă nu depui niciun efort în sensul ăsta. Și, la fel ca orice altă greșeală din viață, durează mult mai puțin s-o faci decât să o repari.

Orice rețetă-minune să fii sigur(ă) că vine și cu un cost. Sau, în cel mai bun caz, este doar o păcăleală și rămâi cum erai. Prea rar, însă, în viața asta, prostia rămâne neplătită. Ăsta, în sine, este tot un miracol. Când vorbim despre slăbit, costul plătit este sănătatea ta. Cu alte cuvinte, riști să plătești o viață.

Așa cum am mai spus de un milion de ori, orice cură de slăbire trebuie să fie completă și echilibrată. Altfel, face mai mult rău decât bine. Iar ăsta este un criteriu suficient pentru a fi sigur că, atunci când alegi să încerci o cură de slăbire, măcar nu-ți afectezi iremediabil organismul.

2. Prafurile de slăbit miracol

Tot ce am scris la punctul anterior se aplică și aici. Sfatul meu este să lăsați prostiile. Curățați-vă alimentația și apucați-vă de mișcare. Știu, lucrurile temeinice și corecte nu sunt niciodată ușoare. Sunt, însă, cele care, pe termen lung, îți vor face bine.

3. Cremele sau tratamentele miracol anticelulitice

Stând pe fund și mâncând fast food nimeni nu scapă de celulită. Mai ales după 30 de ani. Dar absolut nimeni. Doar cu photoshop dar pe ăla nu-l poți lua cu tine la plajă sau în dormitor.

Desigur că ele te pot ajuta, dar trebuie și să ai grijă la ce mănânci, să te hidratezi cum trebuie și să-ți miști fundul. Altfel vei ajunge să-l târâi pe asfalt. Folosesc vorbe dure sperând că ele vor avea efectul de șoc. 🙂

4. Chilipirurile sau super-ofertele

De genul: ochelari rayban originali la 100 de lei, în loc de 7 milioane cât costă pe site-ul producătorului. Și este plin net-ul de așa ceva. Păi poate fiecare să se gândească și singur: dacă producătorul îl vinde cu atât, de unde naiba l-a luat ăsta ca să-l dea cu de 7 ori mai puțin, să-și plătească toate cheltuielile cu site-ul și să mai facă și profit? Că doar nu-I instituție caritabilă.

Și nici teoria: plătesc doar firma, dom’le, face la fel de bine același lucru și ăsta de 7 ori mai ieftin. Fie că vorbim despre haine, mâncare, cosmetice, mașini sau orice altceva. Greșit. Calitatea implică investiție: materiale de calitate, munca de cercetare pentru a inova și muncă de calificare superioară pentru execuție. Nu, mătasea și vâscoza nu sunt același lucru, nu arată la fel, nu se comportă pe piele la fel. Asta ca să dau un exemplu.

Iar când vine vorba despre alimente, economia de preț o plătești în sănătate, la fel și cu ochelarii de soare sau cosmeticele.

5. Prețul mare înseamnă automat calitate

Pe de altă parte, nici prețul exagerat nu înseamnă neapărat că produsul respectiv trimite rachete pe lună sau ceva asemănător. Poți cumpăra o poșetă de calitate la 100 de euro, nu doar la 1.000 sau peste. Să gândim cu creierii noștri și să trecem totul prin filtrul gândirii proprii, asta îndemn pe oricine. E adevărat că snobismul, prostia și spiritul de turmă sunt cele mai speculate în societatea în care trăim dar și pentru că sunt foarte des întâlnite.

6. Exercițiile-minune

Desigur că există exerciții mai eficiente decât altele dar să fii sigur: rezultatele sunt direct proporționale cu cantitatea de transpirație. Așadar, dacă nu ești dispus(ă) să lucrezi susținut până leșini, așteaptă-te la rezultate după un timp mai îndelungat.

7. Aparatele care fac mușchi în timp ce stai

Este noua isterie. Și, în general, vezi numai persoane hai să le spunem grăsuțe care le încearcă. Desigur că nu vezi niciodată vreo evoluție, nu la cineva pe care să-l fi cunoscut în carne și oase, dar omul are trișarea în gene.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.