Cum să mănânci în vacanță. Exemplu de meniu complet, cum mănânc eu

Este prima mini-vacanță fără restricții majore cauzate de COVID, așa că n-o să vă stresez și azi spunându-vă cum că trebuie să vă antrenați. 🙂 M-am gândit, însă, să vă împărtășesc câteva linii generale de care mă țin eu când sunt plecată sau am zile mai libere, în caz că vreți să vă bucurați de relaxare dar nici să nu vă îngrășați în aceste zile.

Ideea este că încerc să păstrez aceleași linii de mâncat puțin și des, mic dejun consistent și cu toate bunătățile mele preferate, apoi câte la distanță de minimum 2 ore față de celelalte mese și mănânc doar câte un fel de mâncare, fie că este vorba despre gustări, fructe sau mese propriu-zise. La urma urmei, dacă îmi mai este poftă de ceva, nu durează decât 2 ore până să pot mânca din nou. 🙂 Așa, îmi este și ușor să nu amestec alimentele deci să respect și regulile de combinare, spre care dau totuși link  AICI în cazul că unii vor să le mai consulte măcar de curiozitate. 🙂

Iar seara mănânc ceva ușor, în general pește, fructe de mare sau o friptură la grătar, cu legume la grătar și salată verde acrită cu lămâie. Pentru a fi mai simplu, iată un exemplu de meniu complet, cum și ce mănânc eu într-o zi de vacanță:

Mic dejun

Iaurt grecesc în care adaug fructe proaspete tăiate, musli, stafide și miere de albine. Puteți să dați frâu liber creativității și să adăugați orice vă place. 🙂

Gustare 1

Înghețatăăăă :)) personal, o prefer pe cea la cornet.

Prânz

Salată de vinete cu roșii alături și ardei iute.

Gustare 2

Ceva fructe, în perioada asta mănânc multe cireșe, căpșune, struguri.

Cina

Fructe de mare la tigaie cu legume și salată verde alături, acrită cu lămâie.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.