BLOGROLL CORONAVIRUS – Avertismentul unui virusolog din SUA: La asta NU suntem atenți!

Dr. Joseph Fair, un virusolog și epidemiolog din SUA care este și colaborator medical pentru NBC News, este internat în spital în urma infectării cu coronavirus, deși are 42 de ani și o stare bună de sănătate. A intrat în direct la NBC pentru a trage un semnal de alarmă: “Avem tendința să ne concentrăm la nas și gură. Dar, știți, particulele care ajung în ochi sunt la fel de periculoase.” De altfel, dr. Joseph Fair crede că tocmai așa s-a infectat el cu coronavirus: prin ochi.


Brought to you by NBC News

Iată și traducerea clipului:

Î: Cum te simți în după-amiaza asta?

Dr. Joseph Fair: Mult mai bine decât luni. Pot să respir, pot să vorbesc cu tine, ceea ce… luni nu am fi putut avea această conversație.

Joseph Fair și-a petrecut viața vânând virusuri mortale dar în seara asta este încă pe oxigen la un spital din New Orleans, unde a fost dus cu ambulanța luni. Crede că s-a infectat cu coronavirus în timpul unui zbor cu avionul, acum 2 săptămâni, chiar dacă purta mască și mănuși.

Dr. Joseph Fair: Cea mai bună presupunere, în acest moment, din cauza faptului că nu purtam niciun fel de protecție pentru ochi, este că a venit prin ochi.

Î: Ar trebui să purtăm toți un fel de protecție pentru ochi?

Dr. Joseph Fair: După părerea mea, da. Știi, oamenii au tendința să spună despre cei care mine că răspândim frica dar, în realitate, nu vrem decât să îi protejăm.

Centrul pentru Controlul Bolilor din SUA recomandă lucrătorilor medicali să poarte protecții pentru ochi.

Dr. William Schaffner, profesor de boli infecțioase la Centrul Medical Vanderbild: Eu cred că protejarea ochilor este foarte importantă în mediul medical dar pentru populația generală cred că e un pas prea departe.

Liniile aeriene spun că încearcă să păstreze neocupate locurile de la mijloc iar pasagerii să poarte măști dar Joseph Fair spune că asta nu s-a întâmplat la zborul său.

Dr. Joseph Fair: Avionul era complet plin, aveam pe cineva care stătea chiar lângă mine, nimeni din personalul de la bord nu purta mască.

Î: Te-ai gândit să cobori?

sursa: nbcnews.com

Dr. Joseph Fair: Uitându-mă înapoi, ar fi trebuit să-mi ascult instinctul și să fac exact asta.

Joseph a fost testat pentru coronavirus de 4 ori și fiecare rezultat a fost negativ.

Dr. Joseph Fair: Am așteptat cam o săptămână până să mă duc la doctor iar virusul este posibil să fi fost în organismul meu. În al doilea rând, știți, aceste teste nu sunt perfecte.

Un studiu publicat ieri de Johns Hopkins arată că, în prima zi de simptome, este o probabilitate de aproape 40% de rezultat fals-negativ la testele de diagnostic. Probabilitatea de fals-negativ scade la 20% 3 zile mai târziu care, spun cercetătorii, ar putea fi perioada optimă pentru testare. Joseph se simte mai puternic în fiecare zi.

Dr. Joseph Fair: Este posibil să plec acasă sâmbăta asta sau poate duminică. Sper…

Î: Îți ținem pumnii!

De asemenea, speră că oamenii vor continua să ia virusul în serios.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.