BLOGROLL CORONAVIRUS – Soluția Thailandei pentru redeschiderea restaurantelor

Thailanda a permis redeschiderea unor afaceri precum restaurante, piețe, saloane de înfrumusețare și anumitor locuri pentru sport ca un pas în planul autorităților de ridicare a restricțiilor. Restaurantele pot funcționa însă cu distanțare socială strictă, fiind necesare chiar bariere transparente despărțitoare din plastic între mese. Iată cum arată restaurantul The Penguin Eat Shabu din aria Saphan Khwai:

sursa: www.bangkokpost.com

De asemenea, a fost ridicată restricția privind alcoolul dar numai pentru consumul acasă. Corespondentul BBC la Bangkok, Jonathan Head, relatează că succesul noilor măsuri va fi reevaluat după 2 săptămâni. În plus, însă, orice tailandez întors în țară trebuie să petreacă 2 săptămâni în carantină în spații special pregătite și trebuie să plătească pentru cheltuielile de carantinare, relatează The Bangkok Post. Afacerilor deschise li se mai impune să instaleze la intrare puncte de control al temperaturii și să asigure distanță de 1-1,5 m între persoane. Dacă nu este practică păstrarea acestei distanțe, atunci trebuie instalate bariere între clienți, a declarat Pol Capt Phongsakon Kwanmuang, purtătorul de cuvânt al Primăriei Bangkok, citat de Bangkok Post AICI.

Pentru saloanele de frumusețe, le sunt permise doar activitățile de tuns, spălat și uscat părul și trebuie să programeze clienții în așa fel încât să existe între ei o pauză de 20 de minute pentru curățenie și dezinfectare la fiecare 2 ore. Aceste saloane trebuie să țină și o evidență a clienților pentru a putea fi depistați eventualii purtători de virus.

Duminică, Thailanda a raportat doar 3 cazuri de noi infectări cu coronavirus, bilanțul total ajungând la 2,969 de îmbolnăviri și 54 de decese.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.