20 de superalimente fiindcă sunt adevărate bombe de nutrienți esențiali pentru organism

Odată cu această alertă mondială legată de coronavirus, lumea a început să fie tot mai preocupată de întărirea imunității și ce poate să facă pentru a se proteja mai bine. Așa cum explică și experții, imunitatea este o chestiune extrem de complexă, ale cărei mecanisme nu au fost deslușite complet nici măcar de cei mai deștepți savanți. Cheia unui organism sănătos este, în primul rând, să ai grijă de el mereu, nu să îl îndopi cu tot felul de minuni atunci când intri în panică. Iar principalul scop trebuie să fie să-i asiguri constant, prin alimentație, toate elementele de care are nevoie.

sursa: squarespace.com

Poate că termenul de “superalimente” vă sună pompos dar în cazul listei următoare nu este deloc o exagerare. Există alimente care sunt adevărate bombe de nutrienți, iar cum dietele moderne cam au păcatul de a fi formate în special din calorii goale, adică fără vreun aport nutrițional semnificativ și arderea lor presupune ca organismul să consume nutrienți din rezervele proprii, înțelegeți cât de importante devin pentru sănătate acele alimente care să-l ajute să-și refacă acele rezerve.

Analizele nutriționale au arătat pentru fiecare dintre alimentele de mai jos combinații de vitamine și minerale la suta de grame peste media majorității alimentelor. Iar vestea și mai bună e că lista este una complexă, în sensul că nu conține doar fructe și legume, despre care se tot spune în mod obișnuit că sunt surse importante de nutrieți. Iată cele 20 de superalimente, în ordine alfabetică:

  1. Afine
  2. Broccoli
  3. Căpșune
  4. Ceai verde
  5. Conopidă
  6. Dovleac
  7. Fasole
  8. Fistic
  9. Ghimbir
  10. Iaurt grecesc
  11. Ovăz
  12. Pepene verde
  13. Quinoa
  14. Mere
  15. Migdale
  16. Sfeclă
  17. Semințe de chia
  18. Somon
  19. Spanac
  20. Usturoi

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.