Unul dintre cele mai subestimate alimente: 5 super-efecte asupra siluetei și sănătății

Am tot spus că, pentru o viață sănătoasă, e bine să mâncați cât mai multe fructe și legume. Desigur, asta nu înseamnă să mâncați doar așa ceva. Am spus mereu, de asemenea, cât de importantă consider că este o dietă completă, din care să nu lipsească nici proteinele, nici glucidele, nici grăsimile.

sursa: pinterest.com

Problema cu fructele, am mai spus, este că au fructoză, adică zahăr, deci, spre deosebire de legume, nu le puteți mânca oricum și oricând. Cel mai bine este să le consumați separat de alte alimente și deci să constituie masă distinctă, la 2 ore distanță de oricare alta. De asemenea, e bine să le mâncați în prima parte a zilei. Așadar, le recomand ca gustare sau ca mic dejun.

Și iată de ce ați putea ca la una dintre gustări să mâncați un măr chiar și zilnic. Desigur că puteți adăuga și alte fructe.

1. Sursă de multiple vitamine și minerale

Cum ar fi: vitaminele A și C, calciu, potasiu, fier, acid folic, fosfor.

2. Ajută sistemul imunitar

Sunt foarte bogate în antioxidanți. Iar cel mai minunat dintre ei este quercentina care stimulează sistemul imunitar. De asemenea, conțin bor și florizină care cresc densitatea osoasă. Asta le face ideale în special pentru femei, care sunt predispuse genetic la osteoporoză.

3. Reglează nivelul de zahăr și al colesterolului

Merele conțin o cantitate mare de fibre solubile care au proprietatea de a regla nivelul de zahăr din sânge, diminuând, astfel, riscul de diabet. De asemenea, quercetina, despre care am mai vorbit și mai sus, are același efect.

În plus, fibrele solubile, în combinație cu grăsimile, duc la reglarea nivelului de colesterol. Iar polifenolul conținut de coaja mărului va preveni solidificarea colesterolului pe pereții vaselor de sânge.

4. Au aport caloric scăzut

Un măr mediu are în jur de 100 de calorii, ceea ce e puțin. În plus, fibrele pe care le conține reglează tranzitului intestinal, combătând toate disfuncțiile acestuia: balonare, diaree, constipație. O digestie bună te ajută, desigur, să nu te îngrași.

5. Mențin sănătatea dinților

Merele stimulează producția de salivă, ceea ce va duce la scăderea riscului de carii. Trebuie, însă, să aveți grijă când mușcați din ele, fiind fructe destul de tari.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.