Siluetă frumoasă chiar dacă mănânci pizza și paste. Iată 2 exemple

Slăbitul, în opinia mea, nu trebuie să fie o chestie hei-rupistă și traumatizantă pentru că atunci efectul va fi de depresie și, mai devreme sau mai târziu, de îngrășare la loc sau chiar mai tare. Mai important mi se pare să rămână persoana respectivă, în urma curei, cu obiceiuri alimentare mai bune pentru că, pe termen lung, asta e tot ce contează.

Așa cum nu sunt adepta curelor care elimină total o anumită categorie (proteine, lipide, glucide) sau a celor gen monoaliment, așa nici nu sunt pentru cele cazone care presupun restricții drastice. Cred că orice poftă poate fi satisfăcută cât timp nu se depășește măsura și cam pentru orice plăcere culinară se poate găsi o variantă dietetică sau mai sănătoasă.

sursa: flickr.com

Și cum majoritatea dietelor exclud pastele și pizza, de altfel extrem de populare, iată 2 exemple de rețete cu un conținut caloric în regulă:

1. Pizza cu pui barbeque (362 de calorii/porție)

Timp de preparare: 30 de minute

Ingrediente pentru o pizza (4 porții):

  • Un blat de pizza cu diametru de 30 de cm , din făină integrală (se găsesc gata făcute de cumpărat)
  • 1 cană cu bucăți de piept de pui fără piele
  • ½ de cană+2 lingurițe de sos barbeque
  • ½ de ceapă roșie de mărime medie tăiată rondele
  • ½ de ardei gras portocaliu tăiat felii
  • ½ de cană de brânză Ceddar low fat rasă
  • ½ de cană de Mozzarella low fat rasă
  • 2 linguri de coriandru proaspăt tăiat
  • ½ de linguriță de piper negru

Într-un bol mic, puneți puiul și ¼ de cană de sos barbeque. Aveți grijă ca puiul să fie acoperit de sos.

Împrăștiați ¼ de cană de sos BBQ pe blat. Împrăștiați uniform bucățile de pui pe blat. Amestecați cele două tipuri de brânză și împrăștiați pe toată suprafața blatului. Adăugați apoi ceapa și feliile de ardei gras.  Adăugați cele 2 lingurițe de sos BBQ, întinzând uniform cu o linguriță apoi presărați piperul. Coaceți in cuptorul încins la 215 grade Celsius timp de 10-15 minute până când blatul este auriu iar brânza s-a topit.Scoateți din cuptor și presărați coriandrul.

2. Lasagna (312 calorii/porție)

Timp de preparare: 2 ore

Ingrediente pentru 12 porții:

  • Un mușchi de vită tocat
  • 3 bucăți de cârnați italieni de curcan tocați
  • ½ de ceapă tăiată
  • 800 de grame de roșii feliate la care adăugați busuioc, usturoi și oregano
  • 350 de grame de pastă de tomate
  • 400 de grame sos de roșii
  • 2 linguri de zahăr brut
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de busuioc
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingură de sos italian pentru lasagna
  • 1 linguriță de sare de mare
  • 1 linguriță de piper negru
  • 12 foi de lasagna din făină integrală
  • 400 de grame de brânză ricotta semi-degresată
  • 1 ou
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tăiat
  • 1 cană și jumătate de mozzarella semi-degresată, rasă
  • 1 lingură de parmesan ras low fat

Ungeți caserola în care urmează să coaceți lasagna cu ulei de măsline sau pulverizați spray de gătit împotriva lipirii. Puneți mușchiul într-o tigaie mare, adăugați cârnații italieni, ceapa rondele și usturoiul și coaceți la temperatură ridicată până când mușchiul și cârnații se fac maronii iar ceapa devine translucidă. Folosiți o spatulă sau lingură de lemn ca să amestecați, carnea să nu se lipească. Adăugați și amestecați roșiile tăiate, pasta de tomate, sosul de roșii și ¼ de cană de apă.

Fierbeți o oală cu apă. Când a ajuns la punctul de fierbere, abăugați foile de lasagna și fierbeți timp de 7-10 minute. Scurgeți-le și clătiți-le în apă rece. Întindeți-le pe o foaie de copt.

Încălziți cuptorul la peste 180 de grade Celsius.

Într-un bol mic, amestecați brânza ricotta și oul. Adăugați pătrunjelul tăiat și amestecați.

Pe fundul caserolei în care faceți lasagna, împrăștiați 1 cană și un sfert până la o cană și jumătate din amestecul de carme. Aranjați 6 foi de lasagna deasupra. Împrăștiați jumătate din amestecul de brânză ricotta peste foi. Împrăștiați deasupra jumătate din cantitatea de mozzarella rasă. Reluați procedura cu 1 cană și jumătate din amestecul de carne. Adăugați 6 foi de lasagna și împrăștiați restul de amestec de ricotta și restul de mozzarella. Presărați pe deasupra parmezanul. Acoperiți cu folie asigurându-vă că aceasta nu atinge brânza. Coaceți în cuptor timp de 25 de minute. Îndepărtați folia și mai băgați la cuptor pentru încă 15-20 de minute.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.