3 exerciții pentru a avea o postură frumoasă. Fac minuni și pentru abdomen

Alura unui om este, de cele mai multe ori, cea mai importantă. Este și o expresie, uite strâmbul ăla ce costum mișto are, când, de fapt, este vorba despre CUM porți o anumită haină. Sunt persoane care au o anumită prezență care atrage privirea, chiar dacă nu arată, neapărat, cel mai bine.

 

Și foarte multe persoane, în ziua de astăzi, au o problemă de postură, din cauza pozițiilor deficitare pe care le presupune munca de birou. Nu e, însă, niciodată prea târziu sau imposibil de corectat.

Pentru asta ajută foarte mult exercițiile din categoria izometricelor, adică cele care presupun menținerea unei poziții o anumită perioadă de timp, începeți de la 15 secunde, sau cât puteți, până la 1 minut sau chiar mai mult. Cel mai important este ca poziția să fie cea corectă.

Pe lângă îmbunătățirea posturii și întărirea mușchilor coloanei vertebrale, care se va traduce în dispariția durerilor de spate, aceste exerciții vă vor antrena absolut tot corpul dar, în special, vor face minuni pentru abdomen.

1. Scaun la perete

Sprijiniți-vă de perete în poziția care imită statul pe scaun.

IZO 1

Acest exercițiu lucrează foarte bine trenul inferior dar și abdomenul. Ca în cazul oricărui antrenament, trebuie să încordați toți mușchii pe care îi puteți încorda. Oricum, izometricele vă țin în tensiune și dacă nu vreți. 🙂

2. Flotare cu sprijin pe antebrațe

Întindeți-vă pe jos, cu picioarele ușor depărtate și ridicați-vă pe vârfuri, ca atunci când faceți flotări, dar vă sprijiniți pe antebrațe. Exercițiul este extraordinar pentru picioare, fese, mușchii spatelui, abdomen dar și pentru cei ai brațelor.

Este extrem de important să încordați foarte bine mușchii abdominali. Asta vă va aduce bazinul înspre interior. Adică sugeți burta, trăgând coapsele înspre voi. Mișcarea este naturală doar că trebuie să vă concentrați să o faceți. Altfel, fundul se va ridica și coloana se va curba, făcând exercițiul ineficient și chiar riscând să vă accidentați.

3. Sprijin în brațe, la marginea patului

Asezați-vă în fund, pe jos, sprijiniți de marginea patului, canapelei etc. Puneți mâinile pe pat/canapea și ridicați-vă în mâini, îndreptând corpul, în timp ce ridicați fundul. Atenție să stați întinși cât mai drept, tălpile și ele să fie pe podea. Ca-n poza de mai jos. Și mențineți poziția.

IZO 3

Eeeee, exercițiul ăsta chiar vă lucrează toți mușchii, chiar și pe cei de care nu erați conștienți că-i aveți. 🙂

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.