Top alimente afrodisiace și care ajută fertilitatea

Să lăsăm puțin pudibonderia și ipocrizia: sexul este o parte importantă a vieții. Măcar și pentru că este esențial pentru propagarea speciei. Iar adevărul este că performanțele sexuale și libidoul depind crucial de starea de sănătate. Așa se face că sportul și alimentația corectă vor duce și la îmbunătățirea vieții sexuale. Nu că încerc acum să fac reclamă blogului dar orice doctor îți va spune asta. :))

sursa: pinterest.com

Există compuși care stimulează atât libidoul cât și fertilitatea. Compuși pe care îi putem lua din alimente. Preocuparea pentru identificarea alimentelor cu efect afrodisiac nu este una nouă. Chiar deloc. Doar mai de curând au mai început oamenii s-o și recunoască. 🙂 Articolul acesta are atât scop informativ cât și de amuzament. Așa că luați topul de mai jos ca atare. 🙂

1. Țelina

Bun, despre țelină ați mai auzit, probabil, că are efect afrodisiac. S-ar putea să nu știți și explicația. Țelina întruchipează perfect acel slogan dintr-o reclamă: bună pentru femei când o consumă bărbații. :)) Asta pentru că ea conține androsteron, un hormon eliberat de bărbați prin transpirație care stimulează din punct de vedere sexual femeile. Așadar țelina crudă este pentru alimente ce este pentru industria cosmetică masculină deodorantul cu care se dă tipul cu alură de tocilar în lift, în reclamă, de-o înnebunește pe duduia arogantă și senzuală. 🙂

2. Usturoiul

După părerea mea, natura i-a făcut o glumă proastă usturoiului. Pe de o parte i-a dat alicină, care stimulează circulația sangvină la nivelul organelor sexuale, pe de altă parte i-a dat mirosul ăla pe care, odată ce-l simte partenera, numai de sex nu-i mai arde. Așa că l-am pus pe listă mai degrabă ca avertisment, la categoria “mai bine evitați”. :)) Sunteți în siguranță dacă-l mâncați sub formă de căței. Alicina se eliberează numai prin tăiere sau zdrobire. 🙂 Dacă totuși nu vă puteți abține de la mujdei, poate vă consolează că are efecte anti-fungice. :))

3. Ouăle

Nu râdeți că, de data asta, nu glumesc. Toate ouăle, și de pasăre și de pește, conțin vitaminele B5 și B6 care ajută la echilibrarea hormonală. Efectul este dublu: și asupra libidoului și a fertilității.

4. Ghimbirul

Încă din antichitate, ghimbirul era folosit de către bărbații cu disfuncții sexuale pentru că este un excelent stimul pentru circulație, fie că e mâncată rădăcina crudă sau sub formă de condiment la friptură.

5. Stridiile crude

Am lăsat la urmă reginele afrodisiacelor. Pe de o parte fiindcă sunt bogate în zinc, element care stimulează producția de testosteron și fertilitatea la bărbați. În plus, conțin dopamină, hormon care duce la creșterea libidoului atât la bărbați cât și la femei.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.