Cele 5 pahare cu apă, băute în momente-cheie, care fac minuni pentru sănătate și siluetă

Apa este esențială pentru funcționarea organismului. Am mai spus asta și o voi mai repeta de un milion de ori fiindcă este adevărat. Fiecare celulă a corpului nostru are nevoie de apă în activitatea sa și de asta hidratarea este atât de importantă.

sursa: s.eatthis-cdn.com

Tocmai de asta este bine să vă hidratați constant pe parcursul zilei, să beți apă puțină dar des, cu înghițituri mici și răbdare, adică s-o plimbați prin gură înainte de a o înghiți pentru a se amesteca bine cu saliva. Profesorul Gheorghe Mencinicopschi spune că acest amănunt este foarte important pentru a te hidrata eficient fiindcă apa se mănâncă, nu se bea. Și există 5 momente-cheie din zi când e important să beți apă. Iată-le:

1. O cană de apă, dimineața

Imediat după ce v-ați trezit și cu cel puțin o jumătate de oră înainte de a lua micul dejun. Eu beau o cană de 400 ml de apă la temperatura camerei. Este important pentru că, în mod uzual, corpul este deshidratat după somn. Dacă ai dormit 8 ore, înseamnă că nu ai băut lichide timp de 8 ore, logic. Specialiștii mai spun că acest obicei ajută la sănătatea colonului, reglează digestia și îmbunătățește capacitatea organismului de a asimila nutrienți.

2. Un pahar cu apă cu jumătate de oră înainte de masă

În primul rând, ajută digestia. Apoi, am mai spus asta, te ajută să-ți dai seama dacă ți-e într-adevăr foame sau îți este sete pentru că avem tendința de a le confunda, oricât de incredibil ar părea. Și, ca ultim efect, vei mânca mai puțin pentru că deja te vei simți mai plin(ă). Nu vă împiedicați în cantitate. Poate fi un pahar sau mai multe.

3. Un pahar cu apă la o oră după masă

Asta e o regulă foarte importantă: nu se bea apă în timpul mesei! Știu, am fost obișnuiți de mici să stăm cu apa lângă noi în timp ce mâncăm. O categorie largă de nutriționiști spun că acest obicei afectează digestia.

Un pahar de apă la o oră după masă, însă, va înlesni absorbția nutrienților, previne constipația și va ajuta fibrele să pătrundă mai ușor în sistemul digestiv.

4. Un pahar cu apă înainte de a face baie

Va avea efectul scăderii tensiunii arteriale prin dilatarea vaselor de sânge.

5. Un pahar cu apă înainte de culcare

Cum spuneam la primul punct, în timpul nopții intervine deshidratarea iar un pahar de apă înainte de culcare va reduce acest efect. Se reduce, astfel, riscul de accidente vasculare și infarct, acesta din urmă producându-se foarte frecvent dimineața tocmai din cauza îngroșării sângelui ca urmare a deshidratării.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.