Trufe de ciolocolată delicioase, sănătoase și care nu îngrașă

Desigur, cea mai problematică parte a mâncatului sănătos și dietetic este cea cu dulciurile. Dar variantele cele mai la îndemână, din magazine sau rețete clasice, care implică mult zahăr rafinat, nu sunt singurele variante de dulciuri de pe pământ. V-am spus că se pot face dulciuri și fără zahăr rafinat, multe ouă sau făină albă și care să fie și foarte gustoase.

sursa: www.menshealth.com

Pentru a demonstra mai bine asta, am tot dat rețete de dulciuri care să îndeplinească aceste condiții. Iată astăzi o rețetă de trufe de ciocolată. Eu nu mor după ciocolată dat trufele îmi plac până și mie. 🙂 O rețetă vegană, fără coacere, fără zahăr rafinat, bună și pentru cei cu intoleranță la lactoză și gluten.

Ingrediente:

Pentru umplutură:

– 400 de grame de ciocolată vegană

– 1 cană de 250 de ml cu cremă de cocos

– ¼ de cană cu pudră de cacao

Pentru învelișul de ciocolată:

– 300 de grame de ciocolată vegană

– 1 linguriță cu lapte de cocos

Pentru decorare:

– ciocolată rasă

Mod de preparare:

Mărunțiți ciocolata pentru umplutură și o puneți într-un bol. Încălziți crema de cocos până la fierbere. Turnați crema de cocos în bol, pesate ciocolată. Lăsați cam 1 minut cât să se topească ciocolata apoi amestecați până obțineți un sos de ciocolată. Băgați la frigider timp de 2-3 ore să se întărească, până când băgați cuțitul iar amestecul este tare până la fund. Când este gata, folosiți o lingură sau un instrument pentru cupe de înghețată pentru a scoate cantități egale din amestec, pe care le treceți prin pudra de cacao și le rulați sub formă de bile. Puneți bilele într-o tavă tapițată cu hârtie de copt. Băgați la congelator până se întăresc.

Încălziți în cuptorul cu microunde bucățile de ciocolată pentru înveliș, în reprize de 30 de secunde cu 30 de secunde pauză până ce s-au topit complet și rezultă o cremă de ciocolată fină. Adăugați laptele de cocos și amestecați. Scufundați bilele de ciocolată, după ce acestea s-au întărit la congelator, una câte una în crema pe care tocmai ați făcut-o, puneți-le înapoi în tavă, adăugați ciocolata rasă deasupra și băgați-le în frigider să se întărească puțin.

Dacă v-a plăcut articolul vă puteți abona la blog ca să nu le pierdeți pe următoarele sau dați like la pagina mea de Facebook unde găsiți și alte articole, zic eu, interesante din categoria nutriție-mișcare-sănătate-viață. Antrenamente video găsiți pe canalul meu de YouTube la care, de asemenea, vă invit să vă abonați. Și mă găsiți și pe Instagram.